Zahvaljujući Fondaciji Prosperitati porodica Đuriš se uselila u kuću

2018-07-19prosperitatiszekelykevehaz2.jpg

Bračni par Đuriš sa dvoje dece kupio je porodičnu kuću što im je omogućila Fondacija Prosperitati.

Bračni par pedagoga iz Skorenovaca Karolina i Žolt Đuriš odlučili su da kupe porodičnu kuću u delu južnobanatske dijaspsore. U toj odluci imali su podršku Fondacije Prosperitati. Prikupljanje konkursne dokumentacije značilo je mnogo šetanja, ali vredelo je jer su ispunili sve uslove. Na taj način postalo je moguće da sa dvoje male dece, ćerkom od tri godine i sinom od godinu dana, zajedno otpočnu porodični život na novom mestu.

„Veoma smo se obradovali kada se pojavila ta mogućnost na konkursu. Odmah smo počeli da prikupljamo papire i konkurišemo. Najviše smo brinuli o tome da li ćemo naći kuću koja nam odgovara. Ima kuća koje se prodaju, ali nije svaka odgovarajuća, niti nam se dopadala. Odabrali smo stariju kuću koja je obnovljena. Mi smo samo morali da okrečimo i odmah smo mogli da se uselimo." priča bračni par Đuriš.

Žolt se osim nastavničkog posla bavi i golubarstvom i proizvodnjom meda. Prilikom posete naše ekipe baš je vrcao med koristeći savremenu opremu koju je takođe obezbedio zahvaljujući Fondaciji Prosperitati.

„Veoma smo zahvalni Fondaciji Prosperitati, mnogo su pomogli. Posebno nabavku opreme koju sada imam, nisam siguran da li bi je ikada mogao kupiti iz sopstvenih sredstava. Ova oprema mnogo pomaaže i ubrzava posao", priča Žolt Đuriš.

Mladi branični par dakle odlučio je da ostane ovde, i kažu, imaju više planova za svoju budućnost. 

Szerző: 
Pannon RTV