Preduzeće „Usluga" vredan primer konkurentnosti, stabilnosti i snaženja

18-03-2022-usluga-temetkezes_5.jpg

Preduzeće „Usluga" iz Bačke Topole je već 63 godine vodeće na tržištu pogrebne opreme. Trenutno zapošljava 100 radnika.

Zahvaljujući konkursu Fondacije Prosperitati u vrednosti 21 milion i 168 hiljada dinara kupili su nove, moderne mašine.

Preduzeće „Usluga" koje posluje u industrijskoj zoni u Bačkoj Topoli, zahvaljujući podršci Fondacije Prosperitati ove godine će moći da poveća proizvodnju za 30 odsto. U proteklom periodu porasla je potražnja za pogrebnim sanducima, a trenutno proizvode 1.500 komada mesečno.

„Od ovog iznosa kupili smo ukupno šest mašina, jednu mašinu za graviranje, dve za isecanje tabli, jednu za sečenje trupaca i jednu sa dugom pilom. Naš uvoznik je EM Commerce, komšijska firma sa kojom smo i do sada bili zadovoljni, prilikom kupovine različitih mašina, a posebno prilikom realizacije ovog proejkta" rekla je Melinda Kokai Mernjak, direktorica preduzeća „Usluga" iz Bačke Topole.

Ovo bačkotopolsko preduzeće u sve delove Srbije isporučuje pogrebnu opremu, a izvoze u Rumuniju, Holandiju i Crnu Goru. Na konkursu Fondacije Prosperitati dobili su 21 milion i 168 hiljada dinara, a ulaganje je realizovano i angažovanjem 25 odsto sopstvenih sredstava kao i 35 odsto bankarskih kredita.

Ištvan Holik, direktor komunikacija Fidesa potvrdio je dalju podršku zemlje matice za preduzetnike Mađare iz Vojvodine: „Svi znaju za našu vladu da je vlada koja se obavezala naciji, što znači da mi, kao što i pesma kaže, sebe svi smatramo da smo iste krvi sa mađarstvom preko granice."

Zahvaljujući novim mašinama posao će se odvijati efikasnije. Sa povećanjem proizvodnje moguće je i povećati zaradu zaposlenih, a ove godine zaposliće i četiri nova radnika. Ovo preduzeće je dragoceni primer opstanka na više polja, održavanja konkurentnosti, stabilnosti i snaženja, istakao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a.

„Pripremamo se da prilagođavajući se izazovima novih vremena, raspišemo nove konkurse. Jer samo razvoj, samo opstanak može da dovede do toga da kao Mađari, na svom rodnom tlu, možemo da se razvijamo kao deo nacije."

U preduzeću „Usluga" otpadni materijal koriste za grejanje, kao i iza izradu promotivnih predmeta.

Szerző: 
Pannon RTV