„Predamnom moj naslednik" – završena obuka Fondacije „Prosperitati"

428.jpg

Šestonedeljni program podržavao je promene generacija u preduzećima.

Fondacija „Prosperitati" završila je obuku pod nazivom „Predamnom moj naslednik". Učesnici su bili korisnici programa ekonomskog razvoja Vojvodine. Onlajn obuku podržali su Vlada Mađarske i Državni sekretarijat za nacionalnu politiku kabineta premijera. Završna priredba održana je na Šupljaku.

Šestonedeljnom programu prisustvovali su preci i potomci, odnosno dve generacije u okviru jednog preduzeća. Cilj je bio ojačati procese komunikacije i saradnje između tih dveju strana. Na kraju obuke koja podržava neobičnu promenu u generacijama, predstavljeni su i rezultati. „Pro Technic doo" je predstavljen kao malo preduzeće, Salaš „Katai" kao srednje preduzeće, a „Aretol doo" kao veliko preduzeće.

Geza Katai, vlasnik, Salaš „Katai": „Mislim da je ovaj šestonedeljni kurs došao u pravo vreme i bili smo veoma srećni što smo mogli da učestvujemo u njemu. Za pet-šest nedelja smo jednostavno dobili mnoga nova saznanja."

Na samom događaju je Judit Pirićine Sabo, rukovodilac Odeljenja Državnog sekretarijata za nacionalnu politiku Mađarske, naglasila da je program ekonomskog razvoja okupio celu zajednicu i da je prva započela i postigla uspeh u Karpatskom basenu. „To nije samo pomoglo njihovom sopstvenom poslu, već je okupilo celu zajednicu, kao i preduzetničku zajednicu. Podrška Državnog sekretarijata za nacionalnu politiku prvenstveno je povezana sa ovom dalekosežnom podrškom na način da podržavamo humanu stranu ovih poslova."

Ištvan Pastor predsednik SVM-a je naglasio moto ovog dana. A on kaže: Ako nemam naslednika ispred sebe, nemam ni budućnost. On je rekao da u mnogim vojvođanskim mestima primećuje da su sa starijima prisutni i mladi i deca i da nekoliko generacija učestvuje u programima. „Kao dokaz tog istog mota uspeli smo da stavimo do znanja i sebi i svim drugima  da je mađarska zajednica u Vojvodini jedna živahna zajednica, jer ako čovek ima potomka isped ili pored sebe, to je dokaz da zajedno imamo snagu za život."

Završna manifestacija završena je dodelom nagrada i zahvalnica.

Szerző: 
Pannon RTV