Vajdasági Magyar Vállalkozói Adatbázis - a vajdasági vállalkozói közösség megerősítéséért

2024-02-22-juhaszbalintszmr.jpg

A Vajdasági Magyar Vállalkozói Adatbázis létrehozása logikus következménye az eddig megtett erőfeszítéseknek, és a célja, hogy a megerősítsék a vállalkozói közösséget és mikroklímát vajdaságban - mondta el az SZMR Napindítójában Juhász Bálint.

A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője a Szabadkai Magyar Rádióban kiemelte, a gazdaságfejlesztési programnak köszönhetően a vállalkozók megismerték egymást, és részükről érkezett az igény egy platform létrehozására, ahol elérhetik egymást. Ez lett a www.vmv.org.rs.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Létrehoztuk ezt az online adatbázist, s ebből egy kiadványt. Ebbe az első 100 jelentkező került bele, minden szférából a legkisebbtől a legnagyobb vállalkozókig, a családi vállalkozásoktól az akár ezer főt foglalkoztató vállalkozásokig, a mezőgazdasági ágazattól, az IT szektoron át a fém- és gépipar és a szolgáltatóiparig. Mindenki benne lehet, mi táncba hívtunk mindenkit. A mentorprogram, a gazdaságfejlesztési program résztvevőit. Mindenkinek annyit kellett megtennie, hogy kitölti az alapvető adatokat, magáról ír, logót, képeket biztosít. Így az első százzal tudtunk elindulni, ez már egy elég jó kiindulási alap, de elkezdtek csörögni a telefonok, hogy hogyan kerülhetnének bele a vállalkozók. Azt szokták mondani, hogy aki lemarad, kimarad, de nem ez a helyzet ebben az esetben. Az a célunk, hogy mindenki részesévé válhasson, és ez egy folyamatosan bővülő adatbázis legyen.”

 

Szerző: 
Pannon RTV