Prosperitati: fontos folyamatosan fejleszteni a mezőgazdaságot

2019-07-05-adaprosperitati1.jpg

A VII. körben 10 pályázatot hirdetett meg a Prosperitati Alapítvány, és a családok támogatása is fókuszba került.

Rendkívül fontos folyamatosan fejleszteni a mezőgazdaságot, hiszen a Vajdaságban élők számára ez az egyik legfontosabb bevételi forrás - hangzott el a Prosperitati Alapítvány adai tájékoztató rendezvényén.

Fehér Kálmán nem először veszi igénybe a Prosperitati Alapítvány pályázati lehetőségeit. Méhészettel foglalkozik, és azt mondja, muszáj lépést tartani az ágazat fejlődésével. „Több körben pályáztam a Prosperitati Alapítványnál méhészeti felszerelésre, ami nagyban elősegítette, hogy a gazdaságom fejlődni tudjon nagymértékben és rövid idő alatt.”

Erdélyi Imre falugazdászként érkezett a Prosperitati Alapítvány adai előadására. Csóka lakosainak segít a pályázatok lebonyolításában. „Ahogy ki lett írva a Prosperitati Alapítványnak a támogatási lehetősége, én mindig benne vagyok a dolgokban, és nagyon sokat segítettem, akik akartak pályázni.”

Idén a vállalkozások szabványosításra is pályázhatnak, emelte ki Nagy Miklós, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottsági tagja. „A mostani kiírásban olyanok tudnak pályázni, akik zárt rendszerű növénytermesztéssel akarnak foglalkozni, fóliasátrakkal vagy üvegház alatt vagy többéves ültetvényekkel, tehát ilyen munkaigényes mezőgazdasági termeléssel. Ezekkel lehetne kis földterületen nagyobb pénzt megvalósítani.”

A pályázatok többségénél csökkent az önrész összege a legalább három gyermeket nevelők esetében. Ezzel a családok támogatása is előtérbe került. A pályázatokkal kapcsolatos teljes körű tájékoztatás a prosperitati.rs oldalon található.

Típus: 
Hír