Magyarországi támogatással megújult az újvidéki Queen Hotel

2022-09-22-queen_hotel11.jpg

Átadták a Queen Hotel kiemelt jelentőségű turisztikai beruházást Újvidéken. A beruházást a magyar kormány a Prosperitati Alapítványon keresztül több mint 43 millió dinárral támogatta.

A magyar kormány 2016-ban a külhoni nemzetrészek megmaradását szolgáló gazdaságfejlesztési programot indított el a Kárpát-medencében. A vajdasági program jelenleg Magyarország legnagyobb határon túli gazdaságfejlesztési programja. Az átadón részt vett Magyar Levente is. Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának miniszterhelyettese elmondta, ebben a nehézkes időkben is folytatták a programot, ez is az elszántságról tanúskodik.

„Az, hogy ma itt vagyunk egy átadón egy olyan pillanatban, amikor Európában egy egyre nagyobb léptékű háború dúl, egy olyan pillanatban, amikor minden bizonnyal gazdasági válság elé nézünk mindannyian, itt a régióban, azt támasztja alá, hogy milyen mélyen hiszünk abban amit csinálunk. Ha ez nem így volna, akkor behúztuk volna a kéziféket és azt mondtuk volna, hogy ilyen körülmények között nem lépünk tovább. Olyan talán a második világháború óta nem volt, mint amilyen veszélyek most Európát fenyegetik. De nem így tettünk, hanem azt mondtuk, hogy haladunk nagy elszántsággal tovább azon az úton, amelyen elindultunk.”

 

Szerző: 
Pannon RTV