A magyarittabéi Patai család mobil piacot helyezett el otthonuk bejárata előtt

images_cms-image-000307767.jpg

A magyarittabéi Carrots cég zöldségtermesztéssel és -csomagolással, -feldolgozással, valamint -értékesítéssel foglalkozik. Elsősorban gyökérzöldségeket, tehát sárgarépát, zellert, paszternákot, zöldséget és céklát termelnek.

A családfő, illetve cég tulajdonosa, Patai Attila egy mobil, piacszerű értékesítő standot állított fel a családi házuk elé. Mint az kiderült, értékesítő, illetve felügyelő nincs, de a becsületes vásárlókban bízva egy pénztárgépet azért hagytak az asztalon, a portéka előtt pedig, jól láthatóan, egy-egy szám jelzi, hogy mennyi annak az értéke, tehát mennyi a fizetendő összeg. Ez a fajta értékesítési mód Ausztriában, Németországban és Svájcban nagyon jól működik, itthon viszont ritkaságnak számít.

A standon közvetlenül az általuk gyártott termékekből lehet válogatni: házi lekvárokból és -szörpökből, fűszernövényekből, sárga- és görögdinnye-palántákból, sárgarépából, és a jövő héten már a zöldség is elérhető lesz.

A Patai család egyébként huszonnégy éve foglalkozik gyökérzöldségek termesztésével, a Carrots cég pedig 2013 óta működik, és összesen ötven hektáron folytat szabadföldi termesztést.

 

Szerző: 
Magyar Szó, VH