,,Kis ékszerdoboz a házunk”

14.jpg

Zöldi Edit, Horgos – Házvásárlás

A horgosi Zöldi Edit egyedülálló anyaként vett részt a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatán. Nagyon jól érzik magukat a szülőfaluban, ,,ékszerdoboznak” nevezi az új otthont, amelyet a támogatásnak köszönhetően sikerült megvásárolniuk. A munkaviszonyban lévő, dolgos édesanya a telekhez tartozó nagy kertben gyümölcsös telepítését tervezi. Edittel a ház megvásárlásának körülményeiről és további tervekről is beszélgettünk:

  •     Milyen megfontolásból pályáztak és hogyan találtak rá az ideális házra?

    Egyedülálló anyaként a válásom után visszaköltöztem a szülőfalumba, Horgosra. Házbérben laktunk és hallottam a lehetőségről, hogy mint egyedülálló anya pályázhatok házvásárlásra a Prosperitati Alapítványnál. Reménykedtem benne, hogy sikerülhet a pályázat és így is történt.

Sok házat megnéztünk, rengeteget keresgéltünk, mire egy ismerősünk felajánlott egy házat.

A megmutatott épület, telek számomra ,,szerelem” volt első látásra. Takaros, jól karbantartott házról van szó.

  •     Hogyan néz ki az új otthonuk, hogy érzik magukat benne?

    Két szoba, konyha, fürdőszoba van a házban, garázs és több melléképület is tartozik hozzá. Tervben van, hogy építünk még baromfi ólat minden mellé. Nagy területű kert szintén található a telken, egyelőre tanulom a kertészkedést, a gazdálkodást. Gyümölcsfákat szeretnék telepíteni a közeljövőben. A magam és a fiam számára is teljesen ideális a ház. Immár két éve élünk benne.

Összességében nagy szerencsém volt ezzel a házvétellel és azzal is, hogy   visszaköltözhettem a szülőfalumba. Nem is kívánkozom el innen.

A házat kis ,,ékszerdoboznak” szoktam nevezni, mert nagyon jól érezzük magunkat benne.

Ami az egyéb körülményeinket illeti, munkaviszonyban vagyok, Martonoson a Telek Paprika Kft. alkalmazásában. Családilag, a fiammal együtt minden téren igyekszünk gyarapodni, fejleszteni folyamatosan.

  •     Nehéz volt a pályázás, megpróbálkozna- e vele újra?

Szerencsére találtam Horgoson egy személyt, aki maga is pályázott és másoknak is segít megírni a pályázatot. Őt kértem fel én is. Ez nagy segítség volt, egyedül nem ment volna.

Ha adódna lehetőség házfelújításra, akkor azzal a pályázattal megpróbálkoznék. Nagyon szépen felújított az épület, de a tetőzetét bizony cserélni kellene - hallottuk a horgosi Zöldi Edittől.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT