Juhász Bálint: A vajdasági magyarok a szülőföldön képzelik jövőjüket

falusihazak15.jpg

 A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy a nagy érdeklődés azt bizonyítja, hogy az emberek itt szeretnének boldogulni Vajdaságban.

A Prosperitati Alapítvány falusi házak vásárlása kapcsán kiírt és már lezárult pályázata is bizonyítja, hogy a vajdasági magyarok a szülőföldön képzelik jövőjüket - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában Juhász Bálint.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Háromszázhoz közeli a benyújtott pályázatok száma. A szokásos tömb magyar közegek mellett olyan közegek és települések is jelen vannak, mint Székelykeve, Gombos, a Zombor környéki kisebb települések. A bánsági, begaszentgyörgyi körzet Torda település, szóval egész Vajdaság. Természetesen Szabadka, Topolya, Kishegyes, Ada, Zenta, Magyarkanizsa, Törökkanizsa és Csóka. Ezek mind olyan települések ahonnan vannak érdeklődők és házat szeretnének vásárolni, önálló életet kezdeni. Legsikeresebben, legtöbbször kiírt pályázatunk. Egy nagyobb vagy több kisebb település megmentéséhez járult hozzá. Akik saját házat vásárolnak, helyben maradnak, ott élnek. Rurális közegekben elsősorban.”

 

Szerző: 
Pannon RTV