Házvásárlási pályázatot tett közzé a Prosperitati Alapítvány

jb.jpg

Pályázni november 15-e és 2024. január 15-e között lehet, legfeljebb 15 ezer euróra

Az elmúlt nyolc év egyik legnépszerűbb pályázatát hirdette meg ismét a Prosperitati Alapítvány, nevezetesen a falusi házak vásárlását támogató pályázatot. Juhász Bálint ügyvezető szavai szerint az elmúlt években szinte nem múlt el nap, hogy a polgárok ne érdeklődtek volna az említett kiírás iránt, mindenkit az érdekelte, hogy mikor jelenik meg ez ismét.

A pályázatot már közzétették (https://www.prosperitati.rs/falusi-hazak-vasarlasa-2)

míg pályázni november 15-e és 2024. január 15-e között lehet, emelte ki Juhász Bálint. Rámutatott, a korábbi években mintegy 1 100 család, valamint gyermekét egyedül nevelő szülő talált otthonra a támogatásnak köszönhetően.

Mint kiderült, a támogatási keretösszeg 500 millió forint, a számítások szerint ebből legalább 100 családot segíthetnek a házvásárlásban. Amennyiben arra szükség lesz, a lehetőségek pedig megengedik, igyekeznek növelni a keretösszeget. Ezúttal egy-egy pályázó már nem legfeljebb 10 ezer eurós támogatásra pályázhat, hanem 15 ezer eurósra. A korábbiakhoz hasonlóan nem kötelező önrészt vállalni, azaz amennyiben a kiszemelt ház értéke nem haladja meg a 15 ezer eurót, akkor a pályázó teljes egészében a támogatásból vásárolhatja meg az ingatlant. Amennyiben a ház értéke meghaladja a 15 ezer eurót, a különbséget önrészből kell fedezni, hangsúlyozta Juhász Bálint, majd rámutatott, hogy a megvásárolandó ház értéke nem haladhatja meg az 5 millió dinárt. Ezúttal is falusi környezetben támogatják a házvásárlást. A pályázati szabályzat pontosan meghatározza azokat a kataszteri községeket, amelyekben nem támogatják a házvásárlást. A pályázat célja az, hogy a családok, illetve az egyedülálló szülők gazdálkodásra, vagy gazdasági tevékenység végzésére alkalmas ingatlant vásárolhassanak, emelte ki Juhász Bálint, abbéli örömének adva hangot, hogy ezzel hozzájárulhatnak a falusi környezetet demográfiai mutatóinak jobbá tételéhez.

Szerző: 
Magyar Szó