Kiemelt jelentőségű fejlesztések

Amennyiben egy adott főtevékenység mellett az alapító okiratban a többi melléktevékenység egyértelműen mezőgazdasági tevékenység, akkor pályázhat H-05 kategóriában?

Igen, amennyiben a Pályázó létesítő okiratával összhangban a melléktevékenység mezőgazdasági tevékenység és a pályázati szabályzat egyéb rendelkezéseinek is megfelel a Pályázó.

magyar

Traktorok, kombájnok, műholdas sorvezető, mezőgazdasági drónok, mezőgazdasági kapcsolható gépek valamint az autómata kormányzási rendszerek pályázhatóak e?

A pályázat célja a mezőgazdasági feldolgozóipar támogatása. Amennyiben a projekt keretein belül vásárolt eszközök közvetlenül kapcsolódnak a projekt céljához, úgy képezhetik a pályázati beadvány részét. Amennyiben a fent sorolt eszköz megvásárlása a pályázat egyedüli célja, nem tartalmaz hozzáadott érték előállítást, úgy az nincs összhangban a pályázati kiírással.

magyar

Mezőgazdasági termelő, aki már előzőleg foglalkozott mezőgazdasággal bejegyzett formában, de csak most fog belépni az ÁFA rendszerbe, pályázhat-e? (Az ÁFA rendszerben lévő tagságra is vonatkozik a 2 év?)

Amennyiben a pályázás pillanatában a Pályázó/regisztrált mezőgazdasági termelő benne van az ÁFA rendszerben, s minden pályázati feltételnek megfelel, úgy pályázhat.

magyar