Falusi házvásárlási pályázatot írt ki a Prosperitati Alapítvány

2023-02-21hazvasarlas4.jpg

Az érdeklődők november 15-e és 2024 január 15-e adhatják át a szükséges dokumentációt - jelentette be sajtótájékoztatón Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője. A támogatás összegét is megemelték.

Három év után új pályázati lehetőséget jelentett be a Prosperitati Alapítvány. Falusi házvásárlásra jelentkezhetnek családok, vagy egyedülálló szülők. A rendelkezésre álló 500 millió forintos keretből ezúttal legalább 100 pályázót tudnak támogatni.  

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Az eddigi körülbelül 10 ezer eurónyi támogatás helyett most 15 ezer eurónyi támogatást lehet elnyerni. Ugyanúgy, ahogy eddig, a támogatás intenzitása az gyakorlatilag a 100 százalék is lehet. Ez azt jelenti, hogy a megvásárolni kívánt ház értéke, amennyiben nem éri el a 15 ezer eurónyi értéket, vagy pont annyi, akkor önrészt nem szükséges ehhez biztosítani. Amennyiben ezt meghaladja, akkor minden összeg, amivel meghaladja azt a pályázó kell, hogy biztosítsa saját forrásból.”  

A pályázat célja, hogy a családok, vagy az egyedülálló szülők olyan ingatlanokat tudjanak vásárolni, amelyek gazdálkodásra, illetve gazdasági tevékenység végzésére alkalmasak - ismertette Juhász Bálint: „A pályázati értékelési szempontok vonatkozásában még hangsúlyozottabban figyelembe vesszük az iskolai végzettséget, még inkább előnyt jelent, hogy ha valaki munkaviszonyban áll, vagy saját vállalkozása van, illetve az, hogy valaki kiskorú gyermeket nevel, plusz pontokat hoz. Tehát szeretnénk a családokat támogatni ezzel a pályázati kiírással is.” 

A pályázat részleteiről a prosperitati.rs oldalon tájékozódhatnak.

Juhász Bálint emlékeztetett, a Prosperitati Alapítvány korábbi házvásárlási pályázatainak köszönhetően eddig mintegy 1100 család és egyedülálló szülő jutott otthonhoz. 

 

 

Szerző: 
Pannon RTV