Fából vaskarikát

1_0.jpg

Fém- és famegmunkálás- Matke CNC- Matijevics Ármin- Szabadka

A szabadkai Matijevics Ármin fiatal, start up- vállalkozó és szakemberként tavaly nyitotta műhelyét, amely egyedülálló szolgáltatásokat nyújt a fa- és fémipari termékek megmunkálása terén.

  • A Prosperitati Alapítvány pályázatain több munkagépet igényelt. Melyek ezek és miben veszi hasznukat?

Nagyon fontos volt a munkámhoz egy fém- esztergapad, egy kézi öt tonnás prés, és egy forgácselszívó.

Mindez felbecsülhetetlen szolgálatot tesz a cégemnek, amelynek megrendelései vannak fém és fa jellegű termékekre is. Előfordul például, hogy olyan faipari terméket kell megmunkálni, amelyhez fém alkatrészek tartoznak. Mondanom sem kell, mekkora segítség, hogy mindezt egy helyen tudom megoldani, a fém- esztergapad által. Időt, energiát és nem utolsó sorban anyagiakat spórolunk meg azzal, hogy nem kell egyéb mesterhez szállítani, várakozni, amíg egy- egy másik vállalkozó befejezi az adott munkát. Mindent meg tudunk oldani egy helyen, a saját műhelyünkben.

  • Mitől egyedülálló az Önök szolgáltatása?

Specifikus a vállalkozásunk, probléma megoldó képességeink folytán. 

Egyedülálló technikát alkalmazunk, fából, cnc- gépen dolgozunk. Főként a faiparban tevékenykedők fordulnak hozzánk, olyan asztalosok, szakemberek, akik eszköz hiányában nem tudják saját maguk elvégezni ezeket a munkákat vagy nem éri meg nekik megcsinálni, mert több időt vesz igénybe számukra.

Mi, a korszerű gépeinkkel legyártjuk ezeket az alkatrészeket, díszítőelemeket és ők beépítik a különböző bútordarabokba. Mindezt mi gyorsabb és szebb módon tudjuk elvégezni, továbbá, ha kisebb munka- sorozat, folyamat előállításáról van szó, abban is versenyképesek vagyunk.

  • Kezdő vállalkozóként, az Ön számára is előfeltétel volt a Prosperitati Alapítvány start up- képzésén való részvétel. Hasznosnak találta- e az ott tanultakat?

Nagyon hasznos volt a képzés, elsősorban, hogy magyar nyelven történt...Sok új információt szereztem,választ kaptam a kérdéseimre, továbbá a kapcsolatépítésben is sokat segített. Konkrét problémákat vethettünk fel, ezekre valós megoldási módokat kaptunk. Például, ezentúl mennyivel könnyebben és gyorsabban tudunk, mindenki számára ideális árakat formálni...Csapatépítő jellegén túlmenően kiemelném, hogy a start up- társaim közül többekkel folyamatos munkakapcsolatot tartok fent, azóta is együttműködünk.

  • Gondolkodik- e fejlesztésen, bővítésen?

Természetesen, a műhely bővítése folyamatban van. Nagy szükségét érzem, mert amikor munkadarabokat hoznak, az nagy mértékben elfoglalja a teret és nehezebben tudunk mozogni, dolgozni. Az elsődleges cél, hogy magát az épületet bővítsük és szebbé tegyük, a munkakörülmények érdekében.

2017. november 6.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT