Díjkiosztó gálával fejeződött a Vajdasági Mentorprogram második évada Palicson

2022-03-01-pasztor_vajdasagimentorprogram.jpg

Idén is sikeres, tapasztalt vállalkozók adták át tudásukat a kezdő, szárnyaikat bontogató társaiknak a program keretében. A második képzési körben 60 mentorált és 27 mentor vett részt.

A 2021 decemberében kezdődött képzés célja, hogy a helyi mentorhálózat további alakításával erősödjön a vállalkozói szellem és elősegítse a vajdasági vállalkozók együttműködését, valamint a fiatal és a kezdő vállalkozók fejlődését.

A képzés a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Prosperitati Alapítvány és a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete, valamint a Design Terminal együttműködésében valósult meg. A program egyik erőssége, hogy a vállalkozókból közösséget alkot.

Idén a legszorgalmasabb mentorált Pletikoszity Árpád a Drontech cég alapítója és tulajdonosa lett, aki minden percét élvezte a mentorprogramnak.

„Úgy éreztem, hogy kezdő vállalkozóként meg kell ismernünk, hogy kik is azok a komoly, tapasztalt szakemberek, akikhez fordulni tudunk hogyha bármilyen problémával szembesülünk, akár a cégünk vezetése folyamán, akár vagy bármi közéleti eseménnyel kapcsolatban.”

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár az eseményen hangsúlyozta: fontos, hogy a helyi politikai szervezetek támogassák az ilyen jellegű rendezvényeket, és a magyarságot. Hangsúlyozta, a politikai intézményrendszer erősítésének fontosságát. A magyarság érdekeinek képviselete elengedhetetlen.

„Főleg a Vajdaságban, ahol ez a gondolat elindult, a kettős állampolgárság gondolata és gyakorlatilag mi ezt sikerre tudtuk vinni 2010. május 26-án. Ha már innen indult el, akkor a vajdasági emberek, a magyar állampolgárok mindenféleképpen vegyenek részt az országgyűlési választáson, hiszen az állampolgársággal együtt egyúttal szavazati jog is jár.”

Azért különbözik ez a program az összes többitől, mert itt nem mástól kapunk támogatási energiát és támogatási lehetőséget, hanem az itt felgyülemlett tudás, tapasztalat és energia kerül továbbadásra - mondta Pásztor István. A VMSZ elnöke kiemelte: ezzel a programmal tudják visszaigazolni, hogy a pénzbeli támogatásnak volt értelme.

„Olyan emberek jönnek ebbe a kapcsolatépítésbe, akik egy másfajta szemléletet, másfajta beidegződést, egy másfajta tudást, egy másfajta ambíciót, egy másfajta prioritás rendszert hoznak bele. Ezt nyertük mi az Önök közösségi megjelenésével, ezért fontos az, amit a Prosperitati Alapítvány csinál, mert egy olyan életerős, ambiciózus, célokat megfogalmazó, célokért küzdő közeget emeltük be a közösség építésbe, ami azt megelőzően nem volt benne.”

Egyébként a gálán hat kategóriában díjazták a résztvevőket. A legelhivatottabb mentor Zsáki Árpád lett, a legkitartóbb mentorált Dupák Evelin, a legkitartóbb mentor Körmöci Károly, a legszorgalmasabb mentorált Pletikoszity Árpád. A legösszetartóbb páros díjat Kiss Imre és mentoráltja Bonifárt Noémi kapta. A legjobb csapatnak járó díjat pedig Brindza Lajos és mentoráltjai Neustadter József és Milica Čičić kapta.

Szerző: 
Pannon RTV