Villa Larus

villa_larus.jpg

Türelem. Itt is lehet boldogulni

  • A Villa Larus milyen múltra tekint vissza, mikor indította el vállalkozását?

A  Villa Larus immár ötödik éve fogadja vendégeit. A Villát fokozatosan ismerik meg az emberek. Vannak visszatérő vendégeink is, és annak ellenére, hogy Szerbiában sok az elégedetlen ember, ami tükrözi a közhangulatot, én mint vállalkozó elégedett vagyok, és igyekszem egy más mentalitást képviselni.

  • A Villa 300 méterre helyezkedik el a Palicsi-tó partjától. Milyen programokat kínál a Villa, illetve milyen aktivitásokat érhetnek el az itt megszálló vendégek?

A jelen pillanatban mi éjszakai szállást, nyugodt környezetet biztosítunk, amely  tartalmazza a reggelit. Amennyiben a vendég ebédet és vacsorát is szeretne, akkor azt az étteremből kihozatjuk és elfogyaszthatja nálunk. Emellett van egy kisebb termünk is, amely alkalmas több mint 30 fő befogadására. Itt különböző képzéseket, csapatépítő összejöveteleket lehet tartani. Természetesen  szeretnénk bővíteni a szolgáltatásaink listáját.

  • Ahogy a weboldalon is olvasható, a Villa extra kínálattal is rendelkezik, úgy mint romantikus- illetve hosszú hétvégére való lehetőség, kedvezmény motorosok számára. Milyen a kereslet ezek iránt?

Ezek leginkább szezonjellegűek. A romantikus hétvégéket legtöbbször ősszel, télen használják ki, esetenként tavasszal, míg a motorosok nyáron jönnek.

  • Mivel igyekeznek fenntartani a versenyképességet?

Úgy gondolom, hogy egy Villának ugyanazt a szinvonalat kell nyújtania a vendégeknek az első naptól kezdve folyamatosan. A karbantartás az egyik legfontosabb dolog, amit Szerbiában el szoktak felejteni. Nem megengedhető, hogy a vendég azt vegye észre, hogy nem kellően tiszta a szoba, vagy hogy ütött-kopott valamelyik berendezés. Folyamatosan újítani kell, a minőséget meg kell tartani, tulajdonképpen ez a titka, hogy egy vállalkozás jól működjön.

  • Terveznek-e további fejlesztéseket, újításokat bevezetni a jövőben?

Természetesen. Tervezünk egy kisebb wellness központ kiépítését, pezsgőfürdővel, szaunával. A közelmúltban fejeztük be a játszóteret.  Szeretnénk bővíteni a szobák számát is, hogy egy autóbusznyi turistát tudjunk fogadni.

  • Mivel sikeresen pályázott a Prosperitati Alapítványnál, mennyire tartja fontosnak ezt a lehetőséget?

Személy szerint nagyon fontosnak tartom. Örülök neki, és nem csak azért mert sikerült nyernem. A Vajdaságban élő magyar emberek számára már régóta jól jött volna egy ilyen segítség Magyarország felől, de ahogy szokták mondani jobb későn, mint soha. Talán arra is van esély, hogy lelassítja az elvándorlási hullámot, és a fiatalok  vállalkozókedve nő.  Igyekeznek kihasználni a felkínált lehetőségeket.

  • Mit tanácsolna egy kezdő vállalkozónak, mely tulajdonságok elengedhetetlenek a sikerességhez?

A türelem. Ahogy megfigyeltem, a mai fiatalság nagyon türelmetlen, úgy gondolják hogy ha befektetnek egy bizonyos mennyiségű összeget, akkor azt egy év után már visszakapják, és nagyon jól fognak megélni belőle. Nos a valóságban ez nem így működik. A kezdeti befektetés után kitartóan, türelmesen, korrekt munkát kell végezni, és ennek hosszú távon meg lesz az eredménye, a vállalkozás sikeresen fog működni. Úgy gondolom, nem kell annyira borúlátónak lenni, mint ami sajnos jellemző a mai fiatalokra, akik hamar feladják, és a külföldi munkát választják, mert nem bíznak eléggé az itteni boldogulásukban. Élni kell a pályázási lehetőségekkel, és akkor szerintem, itt is lehet boldogulni.

2016. június 30.

 

 

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, G.A.