Újév, új otthon

22_5.jpg

Surányi Roland, Óbecse –  Házvásárlás

Surányi Rolandék tősgyökeres óbecseiek. A pedagógus házaspár a szülőföldön való boldogulás mellett döntött, a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának köszönhetően saját otthont alakíthatnak ki. A megvásárolt, kisebb felújításokra szoruló épület ,,belakását” követően, a közeljövőben ismét pályáznának, akár saját vállalkozásba is belefognának. A házvásárlásról, tervekről Roland mesélt:

  •     Hogyan került sor a pályázásra, a ház kiválasztására?

Több ismerősünk résztvett a Prosperitati pályázatain.Úgy gondoltuk, megpróbálkozunk a pályázással mi is. A feltételek adottak voltak, jónak láttuk megragadni az adandó lehetőséget. Kezdettől fogva itt, a szülőföldön képzeltük el a boldogulást a feleségemmel, Valentinával. Mindketten a tanügyben dolgozunk, a nejem óvónő, jómagam történelemtanár vagyok.

Rövid, de produktív keresés után sikerült megtalálnunk a mindkettőnk számára megfelelő házat, amelyen szükséges kisebb javításokat végezni, de alapvetően minden adott a komfortos otthonhoz.

Eddig a szüleim házában laktunk, ugyanis ők külföldön dolgoznak, az viszont nem volt számunkra kérdéses, hogy mindenképpen saját házat szeretnénk vásárolni. Mindez a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően lehetségessé vált.

  •     Hogyan néz ki az új otthonuk?

    A háznak egy kisebb udvara van, három lakószoba található az épületen belül, továbbá fürdőszoba és konyha. Tartozik hozzá egy alsó épület is, emellett a feleségemmel együtt szeretnénk kialakítani egy kisebb gyógynövénykertet a telken. Tervben van, hogy esetleg majd háztáji baromfi tartásával is foglalkozzunk.

  •     Nehéz volt a pályázás folyamata?

Természetes, hogy utánjárás szükséges a pályázati dokumentáció beszerzéséhez. Mindez apróság ahhoz képest, hogy milyen jelentős támogatásban részesülhet az ember. Ami a pályázat megírását illeti, igénybe vettük egy ebben tapasztaltabb személy segítségét.

  •     Vannak- e további pályázási terveik?

    Tavaly a házvásárlásra fókuszáltunk, viszont lehetséges, hogy az elkövetkező időszakban megpróbálkozunk a start up pályázattal. Zajlik az ötletelés, hogy milyen vállalkozást nyithatnánk a közeljövőben - hallottuk az óbecsei Surányi Rolandtól.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT