Több és jobb minőségű üvegszövet a Prosperitati jóvoltából

2019-09-30-prosperitatimasterplast1.jpg

Nagyléptékű gazdasági beruházást adtak át ma a szabadkai Masterplast YU Kft-ben a magyar kormány támogatásának köszönhetően.

A Prosperitati Alapítvány pályázatán üvegszövetgyártó kapacitásuk minőségi és mennyiségi növelésére szereztek pénzt. A beruházás összértéke 6.7 millió euró.

A megnövekedett kapacitással a szabadkai cég az európai dobogóra küzdötte fel magát az üvegszövet-gyártás tekintetében. Bunford Tivadar igazgató elmondta, további fejlesztéseket is terveznek. Törekedni fognak a minőség emelésére, a kapacitás és a termékválaszték szélesítésére.

Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának miniszterhelyettese az átadón a vajdasági magyar emberek életerejéről, tenniakarásáról beszélt. A tervek kapcsán elmondta, Magyarország támogatja Szerbia uniós csatlakozását, és Szerbia is része lesz Közép-Európának.

A következő évek közlekedési fejlesztései is ezt segítik. Hamarosan Szerbiában is annyi lesz az átlagkereset, mint Magyarországon, ezert pedig Magyarország is tenni fog - tette hozzá a miniszterhelyettes. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke emlékeztetett: 10 és félezer sikeres Prosperitati-pályázatnál tartanak.

Szerző: 
Pannon RTV
Típus: 
Hír