Sikeres gazdaságfejlesztési program valósult meg Adán

2022-03-23-adai-abraziv_7.jpg

Az adai T1 Abraziv Kft. eddig két alkalommal pályázott sikeresen a Prosperitati Alapítvány kiírásain. A szerszámkészítő cég ezúttal innovatív technológiák alkalmazására nyert forrásokat.

Ezúttal innovációs technológiák bevezetésére nyertek el eszközöket. Új berendezéseket, gépeket vásárolt a szerszámgépgyártással foglalkozó adai cég. Ezzel biztosított fejlődésük és 112 foglalkoztatottjuk, valamint azok családjainak megélhetése - mondta Tóth Tamás, a cég ügyvezetője. „Történelmi jelentőségű ez cégünk életében. Soha nem ruháztunk be ennyit, amelynek köszönhetően még hatékonyabban, még többet, még minőségesebben tudunk már termelni a jövőben is. Az itt alkalmazottaknak pedig azt jelenti, hogy még versenyképesebb béreket tudunk majd biztosítani.”

A cég jelenleg 5 kontinens 30 országába szállít, valamint a hazai piacon is előkelő helyet foglal el. Ez a fejlesztés erőt ad a további folytatásra, ha mindenki egységesen, összefogva dönt a választások alkalmával - mondta el Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője. „Azt gondolom, hogy kis családi vállalkozásból, egy személyes vállalkozásból több mint 100 embernek munkát adó, szülőföldön perspektívát teremtő vállalkozássá válni, ezentúl pedig a saját iparágban top hármas európai cégnek lenni és európai piacvezetői ambíciókat álmodni, és rövid időn belül megvalósítani kevés cég képes.”

Az ilyen sikertörténetek érdekelnek minket, hiszen Magyarország Kormányának kiemelkedő fontosságú a határon túliak itthon maradásának gazdasági biztosítása is – jegyezte meg Kiss-Parciu Péter, Magyarország regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára. „Magyarország Kormányának, Magyarország gazdaságának is ez egy pozitív dolog, mivel olyan programokat is támogatunk, amelyek keretében együttműködések alakulnak ki magyarországi cégek között, illetve vajdasági magyar cégek között, valamint szerbiai cégek között. Ez egy olyan program, ami jó a vajdasági magyar vállalkozásoknak, a magyar közösségnek és jó a magyar gazdaságnak is, valamint a szerb-magyar együttműködést is erősíti.”

Ada az egyik nyertese a gazdaságfejlesztési programnak. A mérce mindig a projekt komolyságának, a munkavállalók számának a növelési esélye - mondta el Pásztor István a VMSZ elnöke. „Ezek olyan cégek, amelyek egészen tüneményes teljesítményt tudnak felmutatni a vevőik vonatkozásában, a saját területükön a cégek rangsorában. Ezért a tétért azt gondolom, hogy érdemes április 3-án fél órát rászánni a döntésre. A döntés nekünk, politikusoknak is fontos, mert sok munkát raktunk bele, de legalább annyira fontos, vagy még fontosabb az embereknek.”

Pásztor István arról is beszélt, hogy a mostani választásunkkal határozzuk meg a magyarság jövőjét, a következő négy évet.

Szerző: 
Pannon RTV