Sikeres cégvezetés a szórványban

jut_oliver.jpg

Elkoterm- Kúla

A kúlai Jut Olivér, az Elkoterm, ipari fűtési berendezésekkel és villamos hálózatokkal foglalkozó cég igazgatása mellett közösségi küldetést is vállal. Azt vallja, a két feladatkör kiegészíti egymást, legfőképpen, ha az ember a szórványban él, tevékenykedik.

  •     Hogyan alakult a cég és milyen módon tudnak fejlődni?

    Cégünk egy családi vállalkozás folytatásaként jött létre, a mostani formában 2014 óta működünk. Előbb egy, később két munkással üzemeltettük, jelenleg öt alkalmazottunk van az Elkotermben. Az ipari fűtési berendezésekkel és ipari villamos hálózatokkal foglalkozó vállalkozás eredményességéhez nagyban hozzájárult a Prosperitati Alapítvány pályázatán nyert eszköz, illetve objektum. Pályáztam gépjárműre, ez jelentősen segítette vállalkozásunk fejlődését, mivel két új munkahelyet tudtunk létesíteni ennek köszönhetően. Nem beszélve arról, hogy ezáltal sokkal biztonságosabban és jobban tudjuk ellátni feladatainkat. Továbbá sikerrel jártam a Prosperitati házvásárlási pályázatán is, ez a bővítésben lesz nagy hasznunkra.

  •     Miért tartja fontosnak a közösségi szerepvállalást?

Immár tíz éve vagyok tagja a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ választmányának. Úgy gondolom, a (nyugat-bácskai) szórványban élők, nem csak a vállalkozói réteg, hanem a társadalom valamennyi tevékeny tagja, szegmense fokozott felelősséggel tartozik a közössége iránt. A kettő szorosan összefügg. Valamennyiünk számára fontosnak kell legyen a környezet minősége, az identitás, a minőségi, élénk közösségi élet. A mindebbe fektetett pozitív (!) energia aztán a munkavégzésben, a gazdasági élet eredményességében is visszaköszön.

  •     Terveznek- e további fejlesztést?

    Amennyiben adódik lehetőség, a Prosperitati Alapítvány pályázatain biztosan résztveszünk majd. Folyamatosan fejlődünk, a közelmúltban írtunk alá két márkaszervíz- szerződést, továbbá egészen februárig be vagyunk táblázva, ami a megbízásokat illeti. Munka van bőséggel. Az egyetlen probléma a munkaerőhiány. Jelenleg is szükségünk volna még legalább egy alkalmazottra.

Hiszem, hogy idővel ez is megoldódik és az emberek, a fiatalok ráébrednek, hogy itthon is, a szemük előtt, a kezük ügyében is van mit tenni, ráadásul, maradva a szülőföldön, annak értékeit, adottságait gyarapítva – hallottuk Jut Olivértől.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT