A Prosperitati Alapítvány támogatásával kívül-belül megújul a zentai Royal Hotel

images_cms-image-000235556.jpg

A legmodernebb felszerelést építik be – A vendégeket 73 szoba, illetve apartman várja

Március közepére teljes felújításon esik át a több mint százéves hagyományokra visszatekintő zentai Royal Hotel. A legkorszerűbb műszaki felszerelés beépítésével, új bútorzattal ellátott szálloda az eddigi háromcsillagosból négycsillagos minősítési kategóriába kerül át.

A hotelfelújítás részleteiről Bicók Róbert igazgatóval, a Royal Hotel társtulajdonosával beszélgettünk:

– A legutóbbi felújítás tizenkét éve volt, amikor az eredeti, száztíz éves részt újítottuk fel az eredeti kinézete alapján. Az egykori Vajdasági Bank feletti hotelszárny később épült, és a most folyó teljes körű felújítási munkálatok már ezt a szárnyat is felölelik. Itt 46 szoba tálható négy szinten.

– A teljes körű renoválás alatt értendő, hogy a falakat kivéve a villany- és vízvezeték-hálózattól kezdve a szellőztető- és fűtésrendszerig minden részletre kiterjed a felújítás. A legmodernebb hotelberendezéseket, műszaki felszerelést építjük be. Világszínvonalú műszaki felszerelés került beépítésre, okostelevíziókkal, gyors internetelérhetőséggel, a legmodernebb anyagok felhasználásával, ami azt jelenti, hogy mágneskártyás beléptetőrendszerrel, a legkorszerűbb fürdőszobákkal és világítástechnikával, modern dizájnú bútorokkal, valamint széffel és hűtőszekrénnyel látjuk el a szobákat. Minden olyan berendezés megtalálható a felújított helyiségekben, ami egy négycsillagos szállodát megillet, és a szállóvendég kényelmét szolgálja – magyarázta Bicók Róbert igazgató.

– Ami a hoteliparban elérhető és beszerezhető, azt beépítjük a Royal Szállóba. A hotel újabb építésű és most teljes egészében megújuló részlegéhez egy különálló feljárót építünk, ami azt jelenti, a teljes szárny külön bérlése is megoldható, ha valaki ezt igényli. A kísérő létesítmények, a konyha és a többi kényelmi berendezés is teljes felújításon esik át. A felújítási munkálatok érintik a tizenkét éve megújult eredeti hotelt is. Az állványozásból látszik, hogy az utcai homlokzaton folynak a renoválási munkálatok, az eredeti domborművek, díszítőelemek megújítása a műemlékvédő intézet szakembereinek az instrukciói alapján. A folyosókon új padlóburkoló lapokat rakunk le, és a munkálatok érintik a személyi felvonót is. Minden szobát felújítunk, ami azt jelenti, hogy a felújítási munkálatok befejezésére, ami várhatóan március közepén lesz, a két hotelszárnyban összesen 73 modern és kényelmes hotelszoba áll majd a vendégek rendelkezésére. A szobák közül 9 apartman, és lesz 28 egyágyas szobánk, ezek a legkeresettebbek, a többi az kétágyas – fogalmazott Bicók Róbert, és hozzátette, a vírusjárvány csillapodásával remélhetőleg hamarosan meg fog növekedni a szállóvendégek száma, jelenleg ugyanis zömében hazai turisták, átutazó vendégek szállnak meg a hotelben. A minőségi felújítással az igényesebb vendégekre is számítanak a szélesebb környezetünkből, hiszen száz kilométeren belül hasonló színvonalú és minőségű szállehetőség alig akad, vagy egyáltalán nincs is.

– A nagyszabású hotelfelújítás anyagi támogatására sikeresen pályáztunk a Prosperitati alapítványnál, amely az 1,1 millió eurót kitevő költségek 54 százalékát fedezi, a többi kiadást önerőből biztosítjuk – mondta Bicók Róbert igazgató, aki a távlati tervekről szólva elmondta még, hogy néhány éven belül a hotelt egy wellnessrészleggel és egy 120–130 férőhelyes konferenciateremmel szeretnék bővíteni.

Szerző: 
Magyar Szó, ger