Palicson találkozott a vajdasági magyar vállalkozói közösség

images_cms-image-000319834.jpg

Kétnapos szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete és a Prosperitati Alapítvány

A Kárpát-medencének nincs még egy olyan régiója, mint Vajdaság: a gazdasági fejlődés, a politikai stabilitás, a morális és egyéb más válságok után bekövetkező összefogásnak köszönhetően a vajdasági magyarság a leginkább összeszedettebb, összefogottabb, politikailag legegységesebb, illetve gazdasági szempontból is az egyik legfejlettebb közössége a magyar nemzetnek – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ma Palicson, ahol a vajdasági magyar vállalkozó közösség tagjai gyűltek össze. A Connect&Grow szakmai konferenciát első alkalommal szervezte meg a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete (VMV) és a Prosperitati Alapítvány.

A találkozót az alapítvány által megvalósított Vajdasági Gazdaságfejlesztési Program és a Vajdasági Mentorprogram folytatásaként álmodták meg a szervezők. A kétnapos konferencia ugyanis lehetőséget nyújt a vajdasági vállalkozói közösségnek a tapasztalatok és az innovatív ötletek megosztására, és ezáltal biztosítja a lehetőséget a továbbfejlődésre. Emellett kapcsolatok kiépítését is szorgalmazza, elsősorban a VMV tagjai és a Kárpát-medencei vállalkozói közösség tagjai között – hangzott el a konferencia megnyitóján, amelyre csaknem 200 vállalkozó érkezett a szecesszió egyik gyöngyszemének számító Vigadó épületébe.

A csodálatos helyszínválasztást Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke is kiemelte beszédében. A résztvevőket a házigazdák nevében Tóth Tamás, a VMV elnöke és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője köszöntötték.

 

Szerző: 
Magyar Szó, Tóth D. Lívia