Öt új pályázat a Prosperitati Alapítványnál

jb.jpg

Öt új pályázat közül választhatnak maguknak támogatási lehetőséget a Prosperitati Alapítványnál azok a vajdasági magyar kettős állampolgárok, akik itthon képzelik el a jövőt.

Ezek részleteiről beszélt ma a Közügyek felvételén Juhász Bálint, az Alapítvány ügyvezetője. A legújabb pályázati körben falusi házvásárlásra, földvásárlásra, méhésztelepek kialakításának céljából vásárolt ingatlan támogatására, illetve kezdővállalkozás beindításának támogatására lehet igénylést benyújtani. Utóbbit két részre osztották: pályakezdő vállalkozók támogatására, illetve a külföldről hazatérő vajdasági kezdővállalkozások támogatására. A feltételek mindkét esetben hasonlóak - mondta Juhász Bálint.

A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője kiemelte: „Azok is pályázhatnak, akik soha nem mentek külföldre és itt éltek mindvégig, számukra is van pályázati lehetőség. Ugyanakkor van egy külön pályázati lehetőség azoknak a hazatérő vajdasági magyaroknak, akik az elmúlt egy évben tértek haza, vagy most térnek haza, most tervezik a hazatérést, a pályázat beadását megelőzően térnek haza. Alapvetően mindkét csoportnak hasonló feltételeknek kell megfelelniük. Egyrészről vagy munkanélküliekről van szó, vagy pedig az idei évben elindított vállalkozás tulajdonosaiként pályázhatnak.”

2020. június 26.

Szerző: 
Pannon RTV