,,Örömmel csinosítgatjuk új otthonunkat”

1613816711645.jpg

Kovács Violetta, Törökkanizsa – Házvásárlás

A törökkanizsai Kovács Violetta egyedülálló anyaként nyert a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatán, tavaly. Nagy örömmel csinosítgatják új otthonukat, Violetta a gyerekekkel együtt alig várja, hogy a tágas kertben, udvarban virágoskertet alakítsanak ki, aprójószágot tartsanak. A szorgalmas, kereskedőként dolgozó édesanya nagyon hálás az Alapítvány nyújtotta lehetőségekért és lelkesen mesélt a családi mindennapokról, tervekről:

  •     Mi a törökkanizsai házvásárlás története?

    Hamar találtunk nekünk tetsző házat Törökkanizsán. Megnéztünk sokat, de végül ezt, az előszörre megnézettet választottuk. Tősgyökeres törökkanizsai vagyok, a gyerekek itt járnak iskolába, edzésekre, nekem itt van a munkám, itt élnek a családom tagjai, a felmenőim. Egyértelmű volt, hogy ezen a településen vásárolunk házat. Férjnél voltam Kispiacon, de szétváltunk és egyedülálló anyaként pályáztam, szerettem volna saját házban felnevelni a gyerekeimet.

Örömmel csinosítgatjuk, alakítgatjuk a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően megvásárolt új otthonunkat.

  •     Hogy néz ki az épület, a telek?

A házban van két szoba, egy nagy, gyönyörűen világos ebédlő, ez különösen tetszik nekünk benne. Továbbá található még az épületen belül egy kis főzőfülke, fürdőszoba, folyosó. A telken van egy nagy kert, tágas udvar és kisebb melléképületek is találhatóak rajta.

    Szeretnénk egy virágos- és növénykertet, saját használatra konyhakertet kialakítani és aprójószágot tartani. Nagyon szeretjük az ilyesmit, jómagam és a gyerekek is.

  •     Nehéz folyamatnak bizonyult a pályázás?

A helyi magyar érdekképviselet tagjai segítettek a pályázati dokumentáció elkészítésében. Nagyon sokat köszönhetek nekik, nélkülük egészen egyszerűen semmire sem jutottam volt a pályázatírás során.

  •     Hogyan élnek a településen, mivel foglalkozik, vannak- e esetleg további pályázási tervei, elképzelései?

A fiam 13 éves, a lányom 12 éves, iskolába járnak. Jómagam kereskedő vagyok, egy üzlet hentes részlegén dolgozom.

    Mindenképpen szeretnénk pályázni a jövőben. Folyamatosan nézegetem, figyelemmel kísérem a Prosperitati pályázati kiírásait, nagyszerűnek tartom ezeket a lehetőségeket.

    A jövőben nagyon szeretnék virágkertészettel foglalkozni. Amennyiben lenne ilyen jellegű pályázat, szeretném majd megpróbálni - hallottuk a törökkanizsai Kovács Violettától.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT