Nem nehéz az iskolatáska

benak_erzsebet.jpg

Belmil Team iskolatáska gyártó cég- Ada

Az adai Belmil Team több mint ötven éves szakmai tapasztalattal rendelkező iskolatáska gyártó cég. Gyáruk, a raktárépületekkel együtt több mint 5 400 m2-en fekszik, 170 embert alkalmaznak, huszonhat országba szállítják termékeiket. Benák Erzsébet, a családi vállalkozás termelési igazgatója válaszolt kérdéseinkre:

  •     Cégük valóságos sikertörténet. Hogyan alakult meg a Belmil- brand?

1965-ben alakult a cégünk, a családi vállalkozás, amellyel már a harmadik generációba léptünk. A vállalkozás bőrdíszmű készítő műhelyeként alakult. Eleinte bőrövek készítésével foglalkoztunk, de ahogy az üzleti lehetőségek és a piac megváltozott, elkezdtünk táskákat gyártani. Ma a cég két részből áll, mindkettő a táskagyártásra fókuszál. A BKG főként sport és egyéb típusú táskák gyártásával foglalkozik, míg a Belmil Team nagyrészt a saját márkájú Belmil- iskolatáskák készítésére összpontosít. Táskáink környezetbarát anyagokból készülnek és ergonomikus hátkialakítással rendelkeznek. Mindez nagyon jó és előnyös a gyermekeknek.

Továbbá a termelés egy kisebb része laptop, promóciós és egyéb táskák termelésére specializálódott. Az évek során olyan cégekkel dolgoztunk együtt, mint a Kukri Sport Ltd. (UK), O’B Sport, Nivea, Airlines Services (UK), Microsoft, Garnier, National Geographic (Szerbia), Vörös kereszt (Szerbia), stb. A BKG minden évben a szerbiai királyi ceremónia hivatalos táskaforgalmazója is. Ez annyit jelent, hogy az ország legkiválóbb tanulói kitüntetésben részesülnek és egy-egy laptop táskát kapnak az eddig elért eredményeikért.

Csapatunk összetétele a következő: Benák Zoltán az igazgató, Miklós-Benák Zsanett a tervező, Miklós László az értékesítési vezető, jómagam, Benák Erzsébet termelési vezető vagyok.

  •     A Prosperitati Alapítvány pályázatai mennyiben segítették ezt a felfelé ívelő fejlődési folyamatot?

A Prosperitati Alapítványnál kamattámogatást nyertünk és négy gépet tudtunk vásárolni a kapott összegből. Vettünk egy karos varrógépet, amely segíti a gyorsabb varrási folyamatot a táskán valamint egy automata varrógépet, amely erősítést végez a táskán. Sokkal gyorsabb, mintha sima varrógépen végeznénk a munkát, egyszóval nagyon hálásak vagyunk a támogatásért.

  •     Vannak- e újabb terveik a gyártást, a forgalmazást illetően?

További terveink között van az iskolatáska gyártás bővítése Európában. Jelen pillanatban huszonhat országba szállítunk, szeretnénk terjeszkedni.

Első alkalommal, ha jól emlékszem nyolc évvel ezelőtt utaztunk a frankfurti kiállításra (minden év januárjában van) és ott mutattuk be a termékünket, Belmil brand néven. Iskolatáskákat állítottunk ki, főleg az elsős, illetve az alsós osztályokba járók számára készülő iskolatáskák bemutatására összpontosítottunk. Ott nagy érdeklődést mutattak a termékeink iránt. Sok ügyfelet szereztünk akkor és ezáltal tudtunk terjeszkedni Európa szerte. Ami az európai piac számára kívánatos követelmény, mindaz megtalálható a mi termékeinkben. Két éves garanciát vállalunk minden termékünkre, ami azt jelenti, ha bármilyen hibásodás van a termékünkön, mi visszacseréljük vagy megjavítjuk.

Célunk, hogy a jövőben egy olyan nemzetközileg is elfogadott iskolatáska márkát képviseljünk, amely vevőink számára a minőséget és a megbízhatóságot jelenti. Ügyfeleink bizalmát évtizedes tapasztalattal, legjobb árakkal, kiváló minőséggel és szolgáltatásaink rugalmasságával igyekszünk elnyerni.

2018. január 10.

 

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT