Megduplázták a szálláshelyeket

images_cms-image-000274500.jpg

Adán a wellnessközpont megnyitása után azonnal megnövekedett a vendégek száma az Urban House Vendégházban, amely az idén bővítésbe kezdett, és négyről nyolcra növelte a szálláshelyei számát – tudtuk meg Urbán Mónika magánszállásadótól, a vendégház tulajdonosától. Elmondta, hogy másfél éve a Prosperitati Alapítvány támogatásával nyitották meg az apartmanházat, amelyet idén Ada község önkormányzatának közel egymillió dináros pályázati támogatásából, illetve önerőből bővítettek két darab kétszemélyes apartmannal.

– A férjemmel 2019-ben hallottunk arról, hogy a Prosperitati Alapítványnál lehetőség van pályázni turisztikai fejlesztésre. Akkoriban megörököltem egy házat, amit elcseréltünk erre a családi házra, ahol később létrehoztuk a vendégházat. Majd a Prosperitatinál jelentkeztem a pályázatra, amelynek részeként elvégeztem egy továbbképzést is. A vizsga után megkaptam az alapítványtól a majdnem egymillió dináros támogatást, amiből végül elkészült a vendégház első apartmanja – mesélte Urbán Mónika. – Ez a támogatás egy nagy löketet adott ahhoz, hogy egyáltalán belekezdjünk a magánszállásadásba. A vendégházat 2021 áprilisában nyitottuk meg, és meglepődtünk azon, hogy milyen sok országból jelentkeztek be hozzánk. Főleg olyan vendégek jöttek, akik egykor Adán éltek, és innen vándoroltak el, mostanság pedig visszajárnak rokonlátogatóba. Ők szeretnek megszállni nálunk, mert az épületet belül modernizáltuk, de a nosztalgia végett szándékosan meghagytuk a ház környékének és az udvarnak a régi jellegét. Ez viszont nemcsak az innen elszármazottaknak tetszett, hanem az olasz, német és szlovák vendégeknek is. Amint megnyílt az adai wellnessközpont, azonnal megnövekedett a vendégeink száma. Ezért volt fontos számunkra, hogy az adai önkormányzat az idén pályázatot írt ki a szálláshelyek bővítésére, amire azonnal jelentkeztünk is, mert szerettünk volna bővíteni, mivel kevés volt a szálláshelyünk. Korábban négy személynek tudtunk szállást adni, de szerettünk volna további szálláshelyeket kialakítani újabb két-két fő számára. Az előző év tapasztalatai alapján igyekeztünk a vendégek igényeihez igazodni. Kezdetben egy stúdióapartmanunk volt, ahol egy légtérben van minden szálláshely. Ezért most két darab egy légterű szobát alakítottunk ki, amit egyben tudunk ajánlani családoknak apartmanként is. Viszont mindkettő kétszemélyes szobához építettünk fürdőszobát, így a két helyiség között be lehet zárni az ajtót, vagyis két külön pár is kiveheti. A beruházás Ada község önkormányzatának közel egymillió dináros támogatásból valósult meg, azzal, hogy önerőt is beletettünk – nyilatkozta a magánszállásadó.

Az Urban House tulajdonosa kiemelte, hogy egyelőre negyvenszázalékos a vendégház látogatottsága, amivel elégedett, hiszen még nagyon fiatal magánszállásadók. Bár sokfelől jöttek hozzájuk vendégek, hazaiak és külföldiek is. Megjegyezte, hogy a szállóvendégek többnyire repülővel és gépkocsival érkeznek, de az utóbbi időben egyre több köztük a kerékpáros is, miután az udvarban kényelmesen és biztonságosan elhelyezhetik a biciklijüket. Urbán Mónika elmondta, hogy a vállalkozásban férje, Zoltán mellett besegít fordítóként a gyors kommunikáció érdekében Alíz lánya, aki angol–német szakos gimnáziumi tanár, illetve Roland veje, aki rendszergazdaként a virtuális világban segít eligazodni.

– A Bookingon nagyon szép visszajelzéseket kapunk. A vendégek 9,7-es minősítést adtak a vendégházunkra, de megosztották a meglátásaikat is, hogy mit hiányoltak. Ezeket azonnal beszereztük és használatba állítottuk. Köszönjük a visszajelzéseiket és meglátásaikat, mert ezáltal a következő vendégek még kényelmesebben érezhetik magukat a vendégházban. A szálláshelyeket online hirdetjük a Booking mellett az Airbnb-n is, valamint üzemeltetünk honlapot és Facebook-oldalt, amelyen keresztül szintén megtalálhatnak bennünket. Nagyon jó érzés, hogy sok adai lakos ajánl bennünket a vendégeiknek. Hiszen nekik is fontos, hogy azok, akik látogatóba, születésnapra vagy lakodalom jönnek hozzájuk, kellemes helyen szálljanak meg, ezért szívesen javasolják nekik ezt a helyet. Köszönettel tartozunk a helyi önkormányzatnak, hogy meglátják Adán a lehetőségeket, és azt ki is aknázzák. Szeretném megköszöni a segítséget a családomnak és a barátoknak, valamint a férjemnek, akivel mindezt együtt terveztük meg, és sok időt fordítottunk a kivitelezésére. Van újabb tervünk is! Szeretnénk még felújítani a megmaradt régi épületrészt, valamint kibővítenénk a vendégházat házi wellnesszel. A vendégeink igényei alapján szaunával vagy jakuzzival – mondta Urbán Mónika.

Szerző: 
Magyar Szó, csin