,,A közösség aktív tagjai vagyunk”

kk.jpg

Ugri Georgina, Törökkanizsa – Házvásárlás

A törökkanizsai Ugri család tagjai számára fontos szempont, hogy a munkaviszony mellett immár biztos fedél is van a fejük felett, köszönhetően a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázati támogatásának. A család minden tagja dolgozik, továbbá aktívan résztvesznek a helyi közösségi életben is. A pályázás módjáról, folyamatáról, a szorgos mindennapokról, a feleség és édesanya, Georgina nyilatkozott:

  •     Milyen okból pályáztak és hogyan sikerült kiválasztani a megfelelő épületet, telket?

    Nem volt saját családi házunk és miután megkaptuk a magyar állampolgárságot, akkor adódott ez a pályázási lehetőség, hála az Alapítványnak. 2018- ban megpróbáltuk és sikerrel jártunk.

    Korántsem egyszerű dolog megfelelő házat találni. A kiválasztott épületről szinte a pályázási határidő utolsó napján hallottunk. Elmentünk, megnéztük és megtetszett.

  •     Segített valaki a pályázat megírásában, a dokumentáció előkészítésében?

Nem volt nehéz ügy, mivel a pályázat megírásában a helyi magyar érdekképviselet egyik tagja segített készségesen.

  •     Hogyan képzelhetjük el, milyen az új otthonuk?

    Van egy nagy udvar, a hátsó részt még nem rendeztük el teljes mértékben. Az udvar első részében csináltunk virágos kertet, tartunk csirkéket.

    A házépületre ráfért több kisebb jellegű javítási munka, de alapvetően egy szép, takaros házat vettünk meg. Van három parkettázott szobánk, fürdőszoba, folyosó, konyha, spájz.

  •     Milyen az új házban, a településen élni?

A férjemmel, Róberttel mindketten gyári munkások vagyunk, ő az Aleva cégben dolgozik, jómagam pedig a harisnyagyárban vagyok alkalmazásban. A lányom főiskolás, emellett az egészségházban vállalt munkát ápolónőként. A fiam is befejezte a középiskolát, szintén dolgozik, asztalossegédként.

Róbert tősgyökeres törökkanizsai, én helyi születésű vagyok, de Magyarkanizsán nőttem fel.

    Aktív részei vagyunk mindannyian a törökkanizsai magyar közösségnek, segítünk, tesszük, amit tudunk a közösség megmaradása érdekében.

  •     A fentiek olvasatában egyértelmű, hogy a helyükön vannak. Gondoltak esetleg további pályázásra vagy újításra?

Egyelőre nem tervezünk pályázni, a munkaviszony biztos alapot ad. Van, hogy vállalunk alkalmi munkákat délutánonként, de alapvetően adott az anyagi biztonság- hallottuk a törökkanizsai Ugri Georginától.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT