A kocka el van vetve

ekot.jpg

Kockica Toys- Szabadka

A Kockica Toys csaknem harmincéves múltra visszatekintő játékgyártó kisipari műhely, családi vállalkozás környezetbarát fa játékokat készít és értékesít. A közelmúltban a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően újíthatták fel a gépparkot. Sándor Szilvia, a cég egyik vezetője nyilatkozott, eredményekről, gyártásról, tervekről:

  •     Ilyenkor, ünnep tájékán különösen kelendőek lehetnek a játékszerek. Milyen termékeket gyártanak?

Cégünk huszonnyolc éve működik, szüleim alapították, amikor ők nyugdíjba vonultak, a  húgommal együtt átvettük a vállalkozást. Fából készítünk játékokat, illetve montessori eszközöket, speciális braille- eszközöket vakok és gyengén látók részére, illetve most van egy új projektünk, amelyben a defektológusoknak készítünk különböző teszteket, amelyek segítségével fel tudják mérni a gyerekek egészségügyi állapotát. Állandóan újítunk, egy hónapon belül tizenhét új termékünk lett.

A Kockica kisipari műhely, a gyártás kis sorozatokban történik. Egy sorozat 30 - 100 darabot foglal magába. A kidolgozáshoz több fajta faanyagot használunk, mint például: bükk, gyertyán, szilfa, kőris, meggy stb. A játékok kialakításánál ügyelünk arra, hogy ne legyenek élesek és ne jelentsenek veszélyt a gyermekek számára.

A festés kézzel történik, környezetbarát festékekkel, amelyek nem mérgezőek, nyál hatására nem oldódnak és nem távolíthatók el a termékekről. A festékek mindegyikére bizonylattal rendelkezünk, amely igazolja környezetkímélő hatásukat.

Különböző fejlesztő játékok, matematikai, hitoktatási célzatú, társas játékok, ékszeres, kézműves dobozkák, az előbb említett segéd- és teszt eszközök, homokozóban használható játékszerek, bútorok is szerepelnek a kínálatban. Együttműködünk iskolákkal, óvodákkal, pedagógusokkal, pszichológusokkal, logopédusokkal illetve további együttműködőket, partnereket keresünk terjeszkedés céljából.

Termékeinket weboldalon népszerűsítjük (http://kockica.co.rs/), jelen vagyunk a közösségi oldalakon, illetve a szabadkai üzletünkben árusítunk, ez a Bosa Milicević utcában található.

  •     Milyen eszközöket igényeltek és nyertek el a Prosperitati Alapítvány pályázatai jóvoltából?

Az Alapítványnak köszönhetően sikerült felújítanunk a gépparkot, amely egy doboz készítőt, pneumatikus prést, vertikális csiszolót, szalagfűrészt, hurkapálca készítőt tartalmaz. Legutóbb három dimenziós CNC- gépet igényeltünk. Mindez nagyon sokban segített, mert olyan termékeket tudunk elkészíteni, amelyre eddig nem volt módunk, illetve amelyeket a részünkre más készített el, borsos áron.

  •     Sokat mondó, ahogyan a honlapjukon céljaikról nyilatkoznak az alapítók: ,,Sikerült a megkezdett munkánk értékelésére és folytatására nevelnünk gyermekeinket. Nagyszülők lévén abban is bízunk, hogy valamikor majd unokáink folytatják ezt a szép és nemes küldetést.” Dédelgetnek-e fejlesztési terveket?

Jelenleg hét ember áll a cég alkalmazásában, várhatóan ez a szám folyamatosan növekszik majd. A jövőben is, amint olyan pályázatot írnak ki, amely beleillik a vállalkozás profiljába, terveibe, abban feltétlenül részt kívánunk venni. Hosszú távú célunk, folyamatosan kiszélesíteni a kínálatot, az értékesítési területet- hallottuk Sándor Szilvia cégvezetőtől.

2018. január 10.

 

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT