Vállalkozásfejlesztés

Amennyiben a pályakezdő új vállalkozással pályázik a K-05/2020-I referenciaszámú pályázati kiírásra, kötelező-e a vállalkozásnak aktív sátusszal rendelkeznie már a pályázat átadásakor?

Igen, a 2020. január 1-je után bejegyzett vállalkozással pályázók vállalkozásának aktív státusszal kell rendelkeznie, a tevékenység megkezdésének időpontja a pályázat benyújtása előtti kell, hogy legyen, s  a tevékenysége nem lehet ideiglenesen felfüggesztve.

magyar

Pályakezdőknek kiírt pályázat esetében ketten alapítanának céget ( DOO-t) - pályázhatnának-e így?

Igen, de a következők szerint: amennyiben a megalapítani tervezett cég (DOO) két vagy több tagú lenne, akkor a pályázónak a megalapítani tervezett cégben (DOO-ban) legalább 51%-os részesedéssel rendelkeznie kell. 
 

magyar

Lehet-e a K-05/2020-I referenciaszámú pályázatokon 2. komponensén használt eszközök támogatására pályázni?

Gyártásban használt gép támogatása lehetséges, amennyiben használt gépről van szó, s az adott gép nem idősebb 5 évnél a pályázat benyújtása pillanatában. Minden egyéb, a pályázat tárgyát képező eszköz új kell, hogy legyen.

magyar

Egy lakcímen nyilvántartott személyek, pályázhatnak-e többen egy kiíráson belül K- 05/2020-I referenciaszámú pályázaton?

Amennyiben a pályázók lakcíme, a cég székhelye és a megvalósulás helye megegyezik, csak abban az esetben pályázhat mindkettő, ha különbözik a tevékenységi körük.

magyar

Amennyiben támogatásban részesült cég megnyitására más forrásból, pályázhat-e K- 05/2020-I referenciaszámú pályázaton?

A kettős finanszírozás tilalma érvényes minden pályázatra. Ugyanaz a cég más projektre pályázhat, de ugyanazon eszközök finanszírozása más forrásból (is) tilos.

magyar