FELHÍVÁS

A Prosperitati Alapítvány meghirdeti A Vajdasági Magyar Közösséget Érintő Idegenforgalom Fejlesztési Stratégiájának közvitáját

A Vajdasági Magyar Közösséget Érintő Idegenforgalom Fejlesztési Stratégiája (a továbbiakban: Turisztikai Stratégia) a Prosperitati Alapítvány megbízásából készült. Ez a stratégia szervesen kapcsolódik A Vajdasági Magyar Közösségek Terület- és Gazdaságfejlesztési Stratégiához és a benne felvázolt általános terület- és gazdaságfejlesztési koncepcióhoz, a stratégia tovább gondolásának is tekinthető, és kiemelten foglalkozik a turizmus ágazatával, annak érdekében, hogy a vajdasági magyar közösség hasonló sikerrel használja ki az ágazatban rejlő lehetőségeket, mint más ágazatok, elsősorban a mezőgazdaság esetében.
Megfigyelhető, hogy az utóbbi időben egyre többen érdeklődnek az idegenforgalmi fejlesztések által nyújtott lehetőségek iránt. A turisztikai ágazat fejlesztésére joggal van igény, hiszen a Vajdaság magyarlakta területei rendelkeznek a fejlesztések alapját képező természeti, történelmi és kulturális adottságokkal és lehetőségekkel. Több területen is, a mezőgazdaság mellett, elsősorban a turizmus tud olyan lehetőséget nyújtani és megélhetést biztosítani, amely nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a vajdasági magyarok a szülőföldjükön képzeljék el jövőjüket.

A Turisztikai Stratégia közvitája során a Prosperitati Alapítvány három szakmai fórumot szervez:

  1. Szabadkán, 2018. október 10-én, szerdán 16 órai kezdettel a Szekeres László Alapítvány (Makszim Gorkij 6a, Szabadka)
  2. Újvidéken, 2018. október 25-én, csütörtökön 15 órai kezdettel az Európa Kollégium épületében (Cirill és Metód utca 11., Újvidék)
  3. Magyarkanizsán, 2018. október 31-én, szerdán 16 órai kezdettel a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény épületében (Fő tér 9., Magyarkanizsa).

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Észrevételeiket, javaslataikat a turizmus@prosperitati.rs címre várjuk, legkésőbb 2018. november 9-én 16 óráig.

A Turisztikai Stratégia szövege elérhető a Prosperitati Alapítvány honlapján: kattintson ide a letöltéshez.

 

Prosperitati Alapítvány
Szabadka, 2018. október 5.