Fekvőbicikli a szépségért, fittségért

get_img.jpg

Beszélgetés Kispalkó Violával, az első topolyai alakformáló infraszalon vezetőjével

Májusban megnyílt az első alakformáló infraszalon Topolyán egy fiatal testvérpár, Kispalkó Viola és Pastyik Imola vezetésével. A Flower Fitbe látogatók nyugodt és pozitív energiával áthatott teremben formálhatják alakjukat egy modern fekvőbiciklivel, amellyel, mint mondják, látványos eredményeket lehet elérni az alakformálásban. A gép hatékonyságáról és a vállalkozás beindításáról Kispalkó Violával, a Flower Fit Kft. tulajdonosával beszélgettünk.
Miért döntöttél úgy, hogy alakformáló szalont nyitsz Topolyán?
– Az ötletgazda igazából a húgom, Imola volt. Neki már volt lehetősége kipróbálni ezt a fajta edzésformát. Az elhízás és a mozgásszegény életmód korunk népbetegsége, az egészség- és szépségiparban pedig egyre nagyobb teret hódítanak a modern technikai újítások. A legfrissebb piaci trendeket követve komoly létjogosultságát éreztem egy, a legújabb kori technológiákat felsorakoztató, egészségmegőrző, alakformáló szalon beindításának. Rohanó világunkban sajnos sokunknak nincs ideje naponta kellő időt fordítani a testedzésre és az egészség megóvására. Erre nyújt megoldást az általunk kínált Body Space Vacu Therm fekvőbicikli, amely a vákuumhatást, az infravörös sugarakat és a testmozgást ötvözve ér el rövid idő alatt kimagasló eredményeket. Rövid idő alatt nagy mennyiségű kalóriát tudunk elégetni, ami gyors és látványos eredményeket tud hozni. Az edzés nemcsak gyors, hanem rendkívül hatékony és kényelmes is. Az általunk beszerzett gép a kombinált fitneszeszközök közé tartozik, a legmodernebb technológiákat alkalmazva magasabb szintre emeli a testedzés alakformáló hatását. A fejlettebb országokban már meglehetősen elterjedt, felénk viszont még újdonságnak számít, legfőképpen talán a gép igen magas ára miatt.

Milyen jótékony hatásai vannak az alakformáló gépnek?

– A zárt kabinban egyszerre érvényesül a vákuummasszázs és az infrakezelés jótékony hatása, ehhez párosul a testmozgást biztosító kerékpár. Hatékonyságát annak köszönheti, hogy a benne lévő technológiák kölcsönösen segítik egymást. A vákuumtérben a szövetek fellazulnak, a hajszálerek feltágulnak, ezáltal a sejtekhez sokkal több oxigén és tápanyag jut el, a teljesítményünk pedig sokkal nagyobb lesz, így sokkal több kalóriát tudunk elégetni, mint más sportolási lehetőségeknél.
A vákuum szívóhatása serkenti a vér- és nyirokkeringést a combok, a fenék, a csípő és a has területén. Ez a fokozott keringés hozzájárul a zsírsejtekben raktározott zsírok és salakanyagok lebontásához és ürüléséhez, még a narancsbőrre hajlamosabb alkatúak esetében is. A méreganyagok kiválasztásán kívül a vákuum hozzájárul a kötőszöveti rostok regenerálódásához, feszesítéséhez is, így a bőr összességében rugalmasabbá, simábbá válik.
Az eszköz alkalmazását illetően van korhatár?
– Korra való megkötések nincsenek, a gépet a beállításoknak köszönhetően mindenki a saját erőnléti állapotához tudja igazítani. A vendégek között többségben vannak a nők, de elmondhatjuk, hogy férfiak is rendszeresen használják, többen az aktív sportolók közül is.

Volt-e segítség a vállalkozás elindításához?
– A Prosperitati Alapítvány pályakezdők vállalkozóvá válásának támogatására kiírt startup pályázatán sikerült támogatást nyernünk az eszközre. A pályázatot magunk készítettük el, nem vettünk igénybe pályázatírót. A támogatás mellé önrész is párosult, így sikerült megvásárolnunk az eszközt.
Az alakformáló szalont a húgom segítségével vezetem – jómagam a szalont üzemeltető Flower Fit Kft. ügyvezetője vagyok. A jövőben szeretném a szalont további gépekkel bővíteni, amelyek szintén az új generációs fitneszeszközök sorából kerülnek ki. A vállalkozás beindítását mindenképpen a szülőföldünkön képzeltük el. Külföld helyett itthon szeretnénk boldogulni, mert úgy gondoljuk, megéri, és van jövőnk fiatal magyar vállalkozóként a szülőföldünkön is.
Milyen visszajelzéseket kaptál?
– A szalon megnyitója nemrég volt, és örömmel mondhatom el, hogy eddig töretlen az érdeklődés. A szolgáltatást igénybe vevők fogyását egy okosmérleg segítségével is nyomon követjük hétről hétre. Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, sokan váltottak havi bérletet is.

Szerző: 
Magyar Szó, T.O.