Európai piacképes műanyag Hajdújárásról

maxresdefault_0.jpg

Osmor Co d.o.o. műanyag feldolgozó cég- Hajdújárás

A hajdújárási Osmor Co műanyag feldolgozó cég, családi vállalkozás európai piacon való sikerekkel büszkélkedhet, a foglalkoztatás szempontjából is jelentős eredményei vannak. A Prosperitati Alapítvány pályázatainak több köréből is nyertesként került ki. A vállalkozás fejlődéstörténetéről, a gyártásról, tervekről Cpajak Melánia cégvezető nyilatkozott:

  •     Mikor alakult a cég, hogyan történik a gyártás?

Cégünk 2002- ben alakult, 2006 óta nevezhető családi vállalkozásnak. Műanyag feldolgozással foglalkozunk, ezen belül fröccsöntéssel. Termékeink közé tartoznak a különböző típusú zárósapkák, zárókupakok, amelyek az élelmiszer- és a vegyiparban használatosak. Vannak egyéb termékeink is, apróbb jellegű technikai alkatrészek. Az Osmoron belül jelenleg harmincöt, negyven munkást foglalkoztatunk. Termékeink 50 százalékát külföldi piacon értékesítjük. Nagyon fontos számunkra a minőség, hiszen az európai piacon csakis azok a termékek eladhatók, piacképesek, amelyek esetében a minőség kifogástalan.

  •     Milyen módon segítik a termékek előállításának folyamatát a Prosperitati Alapítvány pályázatain nyert eszközök?

Első körben egy többfunkciós komplettírozó gépet igényeltünk. Ez jelentősen hozzásegített a termelés minőségének és gyorsaságának növeléséhez.

Sok olyan termékünk van, amely két, három vagy négy komponensből áll. Ezeket külön fröccsentjük és utána komplettírozzuk, állítjuk össze. Mindeddig ezeket a termékeket általában félautomata gépekkel komlettíroztuk, ezért elég nagy volt az időveszteség. Nem tudtunk időre mennyiséget szállítani, némely vásárlók irányában nem teljesíthettünk a kellő időre. Ezzel az új géppel sokkal rövidebb idő alatt, kevesebb költséggel, gyorsabb módon, minőségesebb terméket tudunk előállítani. Második körben egy szerszámot, egy fröccsöntő formát igényeltünk, ennek megvételéhez kaptunk támogatást. Mindez szintén a kapacitásnövelés szempontjából jelentős, hiszen nem mindegy, hogy ugyanannyi idő alatt négy, nyolc terméket vagy tizenkettő, huszonnégy terméket állítunk elő. Az új fröccsöntő forma minőségesebb és gyorsabb termelést biztosít számunkra.

  •     A magas minőségről és mennyiségről piacilag is tanúskodó gyártást, hogyan lehet tovább növelni, illetve milyen fejlesztési terveik vannak?

    Mindenképpen szeretnénk pályázni a jövőben is, amennyiben erre mód lesz. Továbbá folytatjuk a géppark felújítását, a régi gépeket újakra cseréljük majd. Újításokat tervezünk a szerszámkészítő részlegben és a fúvórészlegben szintén- hallottuk Cpajak Melániától.

2018. január 10.

 

 

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT