,,Esélyt kaptunk a támogatás által”

22_2.jpg

Kolozsvári Árpád, Magyarittabé – Házvásárlás

A magyarittabéi Kolozsvári Árpád és tóbai származású neje a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának köszönhetően vehetett meg egy kertes házat Magyarittabén. Hálásak a lehetőségért, hogy a szülőktől külön költözve saját otthont teremthettek két gyermekük számára is. Elmondásuk szerint egyre több térre volt igényük, szükségük, a gyerekek cseperedtek, itt volt az ideje saját, kertes házba költözni. A pályázás részleteiről és a dolgos hétköznapokról a családfő, Árpád mesélt:

  •     Milyen megfontolásból pályáztak és hogyan találtak rá a megfelelő házra, telekre?

A szüleimnél laktunk addig, a két gyerekkel kezdett szűkössé válni a hely. Az idősebb gyerekünk öt, a fiatalabb két éves, szépen cseperednek, egyre nagyobb szükség van a térre.

    Nem volt nehéz házat találni, szüleim szomszédságban volt egy megfelelő kertes ház eladó. Mondanom sem kell, megragadtuk az alkalmat, a remek pályázási lehetőséget. Egy barátunk segítségével készítettük el a pályázatot, amely szerencsére eredményes lett, tavaly júniusban költöztünk be az új otthonunkba.

  •     Hogyan alakították ki a házat, milyenek a telek adottságai?

Kertes házról van szó, szép udvarral. Jelenleg a tevékenységünkből adódóan búzát és kukoricát termesztünk a kertben.

    A házépületet teljességében felújítottuk. A házban van három szoba, fürdőszoba, konyha, nappali.

  •     Mivel foglalkozik a család, illetve pályáztak esetleg egyéb dologra, eszközre is a Prosperitati Alapítványnál?

A családból a sógorom pályázott még, mezőgazdasági gépezetekre. Jómaga hentesként vagyok alkalmazásban, de egy kevés földterületen gazdálkodom magam is. Termesztek búzát, kukoricát, napraforgót.

    Szeretnék majd pályázni, ha lesz lehetőség. A gépparkot és földterületek számát is szeretném bővíteni, megnövelni a gazdaságon belül.

  •     Hogyan érzik magukat a településen, az új otthonukban?

A nejem tóbai, jómagam magyarittabéi vagyok. Nagyon hálásak vagyunk a támogatásért, a pályázási lehetőségért. Örülünk az új háznak, jól érezzük magunkat benne. Nem szeretettünk volna külföldre költözni. Hála Istennek, számomra adott volt a munkalehetőség és a mezőgazdaság területén is van esély fejlődni, bővíteni- hallottuk a magyarittabéi Kolozsvári Árpádtól.

 

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT