ÉRTESÍTÉS

prosperitati-logo-jpg_660x330_2_3.jpg

A Prosperitati Alapítvány V. pályázati körében meghirdetett pályázati kiírásokban megjelent negatív szállítói adatbázis, illetve a kiemelt szállítói adatbázis kapcsán felmerült gyakori kérdések miatt, a félreértések elkerülése érdekében tájékoztatjuk az érdeklődő pályázókat, szállítókat és a nyilvánosságot a következőkről:

1. A negatív szállítói adatbázis kezelését a Prosperitati Alapítvány végzi, a honlapon megjelentetett szabályzat alapján, dokumentálható esetekben eljárva

2. A kiemelt szállítói adatbázis kezelését a Magyar Nemzeti Kereskedőház végzi.

3. A pályázati kiírásból egyetlen szállító sincs kizárva. Azok a szállítók, amelyek a nem ajánlott szállítók listáján szerepelnek, a szabályzat értelmében, amennyiben valamely pályázatban megjelennek, s támogatást nyer a pályázó, a szállító köteles a támogatás értékére szóló bankgaranciát biztosítani az Alapítvány számára.

4. A pályázó dönti el, hogy melyik szállítótól vásárol, a rendszerben nincs jelen sem kizárólagosság, illetve senki nem kötelezheti a pályázót, hogy valakitől vásároljon, illetve tiltás sem létezik, a pályázó döntése szabad

5. Nem csak azon pályázatok kaphatnak az eszköz leírására 30 pontos értékelést, akik szerepelnek az adatbázisban, a szakmai értékelők dönthetnek úgy, hogy más esetben is megadják a maximális 30 pontot erre a szempontra, de az adatbázisban szereplő gyártók és szállítók regisztrált termékei kiemelt figyelmet kapnak. A pontozás ezen szempont esetében lépcsőzetes 0 és 30 pont között, s nem csak 0 vagy 30 pont kiosztása lehetséges. A pontok meghatározásában nem csak a szállító, hanem maga a termék is meghatározó tényező.

6. Azok a pályázatok is kiemelt figyelmet kapnak, amelyeknél a szállító nem szerepel az adatbázisban, de a megpályázott eszközt az adatbázisban szereplő gyártó állítja elő.

7. Az adatbázisba a szállítók olyan termékeinek regisztrációját várjuk, amelyeket Magyarországon vagy Szerbiában (Vajdaságban) gyártanak vagy Magyarországról kerül beszállításra Szerbiába.

8. Amennyiben a pályázat tárgya olyan harmadik országból származó termék (tehát nem Magyarországról vagy Szerbiából), amelynek van meghatározott szerbiai kizárólagos forgalmazója, de nem szerepel a kiemelt szállítók adatbázisában ugyanolyan elbírálásban részesül, mint azok a szállítók, akik ugyan szerepelnek a kiemelt szállítók adatbázisában, de a pályázat tárgya a fent hivatkozott harmadik országból származó termék.

 

Tisztelettel,

Prosperitati Alapítvány