Elrajtolt a Vajdasági Mentorprogram harmadik évada

2022-10-18-mentorprogram_3.jpg

Zentán tartották az ünnepélyes megnyitót.

77 mentorált és 27 mentor kezdte meg a közös munkát a Vajdasági Mentorprogram harmadik évadában. A májusig tartó programban idén lehetőség nyílt arra, hogy már az előző évadokban mentoráltként résztvevők idén újra a program részesei lehessenek. A korábban mentoráltak most mentorként is visszatérhettek.

Radók Csaba fémipari vállalkozását hét évvel ezelőtt nyitotta meg. Most érkezett el a pillanat az életében, amikor a vállalkozásának sikere érdekében jelentkezett a Vajdasági Mentorprogramba. „Először jelentkeztem erre a programra. Szeretnék új emberekkel megismerkedni, új kapcsolatokat szerezni és tanácsokat kapni a további sikeres vállakozásfejlesztéshez.”

A mentori munka egy tiszteletbeli felelősség, a piacon már bizonyított cégek titkainak átadásával újabb, a vajdasági vállalkozói szférát erősítő, munkahelyeket teremtő cégek válnak életképessé - mondta Koza Andor szabadkai vállalkozó, aki mentorként vesz részt a programban. „A tapasztalat a legfontosabb, amit át tudunk adni, azt a tudást, amit az elmúlt pár évben megszereztünk, mint vállalkozók, hogy azokat átadjuk, hogy megpróbáljuk tanácsokkal ellátni a fiatal vállalkozókat, a mentoráltjainkat, hogy berendezkedjenek erre az új helyzetre.”

A mentorprogram a magyarországi Design Terminál szakmai segédletével valósul meg. Jónás László, üzletfejlesztési vezető, Design Terminal: „A Vajdaság mindig példát mutatott a Mentorprogramokban, nekünk is. Elárulok egy titkot, amit még nem mondtam a Design Terminálon, hogyha jönnek hozzánk új kollégák, és egy ideje már ott vannak és tehetségesek, akkor elszoktuk őket hozni egy határon túli programra, hogy lássák meg milyen egy jól működő közösség.”

Az elmúlt ciklusokhoz képest a harmadik évadban megduplázódott a mentoráltak száma. Az idei évad egyik újdonsága, hogy az eddigiekben mentoráltként részt vettek újra jelentkezhettek a programba. Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Bevezettük a kezdő- és a haladó fokozatot bizonyos előadásoknál, hogy növeljük az érdeklődést és érdekesebbé tegyük a témákat. Mindenképpen lesz kulcsmentorunk az idei évtől, ez a mentorokat összefogó, a mentorokat mentoráló szerep.”

A Vajdasági Mentorprogram harmadik évadának nyitórendezvényén ünnepi beszédet mondott Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár. „Ha csak a legutóbbit nézzük, a ’90-es éveknek a történéseit, hogy akkor milyen helyzetbe került ez az ország és benne a Vajdaság, a vajdasági magyarok különösen, és a nehézségeket hogyan küzdötték le és az elmúlt 30 évben milyen sikereket tudhatnak magukénak, akkor nyugodtan mondhatjuk azt, hogy ez a nemzeti közösségünk sok szempontból példát tud mutatni az egész magyarságnak és a többi magyar nemzetrésznek.”

A most elkezdődött Vajdasági Mentorprogram harmadik évada előreláthatólag jövő év májusában zárul.

Szerző: 
Pannon RTV