Egyedülálló módszer Magyarkanizsán

Nagy Ágnes nemcsak a fogyásban, az erőnlét fenntartásában is segít

Ki ne élte volna már át életében legalább egyszer, hogy a visszaköszönő tükörképpel nincs megelégedve? Ilyen esetben vannak, akik tesznek a vágyott testkép eléréséért, kemény munkával, fogyókúrával, sok izzadsággal járó tornával, rengeteg idő- és energiabefektetéssel.  És vannak az elégedetlenkedők, akik bár szenvednek, még sincs bennük annyi elszántság, hogy tegyenek valamit a cél érdekében. Minden esetben nehéz lemondani a cukrozott, fehér lisztes finomságokról, valamint felemelni a hátsónkat, és kánikulában vagy éppen a kemény mínuszokban felvenni a tornaruhát, és sétálni, futni, edzeni. Foghatjuk ezt arra, hogy nem nekünk való a kemény edzés, itt fáj, ott fáj, de arra is szoktunk hivatkozni, hogy nincs időnk minderre. Persze, tudjuk, ezek csak kifogások! De itt egy magyarkanizsai lány, aki a Prospretitati Alapítvány segítségével nyitotta meg magánvállalkozását, mégpedig egy olyat, ami minden kifogásra meggyőző érvet tud felhozni. Nagy Ágnes egyedülálló tornamódszerét gépek segítik, amik a futurisztikus kategóriával érnek fel, de az eredmény minden esetben felülír minden kétséget.

 
A módszer, amit alkalmazni fog újonnan nyitott vállalkozásában, miben segít?

– Az Infrashape Horizontal ötvözi a nyomás alatti vákuummasszázst az infrafénnyel, így segíti a fogyást, az extra kalóriaégetést és a rendkívül hatékony alakformálást. Az eszközzel folyó edzés során a súlyveszteség 80%-a víz, a további 20% összetétele: zsír, koleszterin, zsírban oldódó nehézfémek és mérgező anyagok. Ilyen fokú méregtelenítő hatást korábban csak a rendkívül megerőltető sportoknál, például a maratoni futásnál figyeltek meg korábban. Az infrafény hozzájárul a nyirokkeringés felgyorsításához, miközben segít a zsírcsökkentésben. Gondoljunk csak a hagyományos infraszaunára, ami közkedvelt az emberek körében. Ebben a modern gépben egyéb extrákkal tudjuk a kalóriaégetést fokozni. Az infrafény, a vákuummasszázs és a biciklizés együttes hatásával tudunk több kalóriát égetni. A kozmetikában is használatos kollagénlámpa pedig aktivizálja a kollagénsejteket, a fogyás, hízás vagy a terhesség után a bőrön megjelenő striák kezelésére alkalmas. Manapság a test folyamatosan ki van téve káros anyagoknak, amelyek a levegőben, a vízben, illetve az élelmiszerekben találhatóak. Az Infrashape Horizontal segít ezeket semlegesíteni, tehát méregtelenít. Jobb közérzetet és egészségügyi állapotot eredményez.

Egyike azoknak az elszánt fiataloknak, akik azt az utat választották, hogy a szülőföldjükön boldogulnak. Újvidéken tanult a testnevelési karon, majd hazatért Magyarkanizsára. Miért?

Az az elvem, hogy ha valamit igazán szeretnék megvalósítani, akkor nem hezitálok, belevágok, és kitartok a végsőkig. Így volt ez hat évvel ezelőtt is, mikor egyetemre indultam Újvidékre. Szinte nulla szerb nyelvtudással vágtam neki a tanulmányaimnak. Az első év nagyon nehéz volt, de miután belejöttem a nyelvbe, ment, mint a karikacsapás, és idejében el is végeztem. Ezek után már nem volt kérdés, hogy hol szeretnék érvényesülni. Szeretek itt élni, szeretem Kanizsát, szeretem az itt élő embereket, itt érzem jól magam, szerintem ez a legfontosabb.

Nagy vágyát teljesítheti a Prosperitati Alapítványnak köszönhetően, hisz ilyen fiatalon keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy vállalkozásuk legyen. Milyen szolgáltatásokat kínál?

– Nagy lehetőség sokunk számára, így nekem is, a Prosperitati Alapítvány támogatása, hisz így megvalósíthatom az álmom, ami egy fitness stúdió. A fő profilomnak a személyi edzést tartom. Egyénre szabottan, kortól, céloktól, állóképességtől, egyéb sérülésektől függően és a sportmúltra tekintve állítom össze az edzésterveket a vendégeim számára. Időben, hatékonyságban, rehabilitációban segít nekünk a speedfitness és az Infrashape Horizontal gép.

A speedfitness is elérhető Önnél. Ennek lényege miben rejlik?

– Lassan már két éve, hogy elkezdtem foglalkozni a speedfitnesszel. Alakformáló technológia, az edzésmódszer semmi máshoz nem hasonlítható, és ezt mindenki elmondja, aki már megérezte a saját bőrén. Az EMS tréning kis erősségű váltóárammal feszíti meg az izmokat (elektromos izomstimuláció), ami nemcsak biztonságos, de rendkívül hatékony is, mivel a test izomzatának 90 százalékát munkára fogja egyidejűleg. A mindössze 20 percig tartó tréning alatt az izmok dolgoznak, de az inak és az ízületek nem terhelődnek. Sokan kérdezik tőlem, hogy miért csak 20 perc az edzés. Azért, mert a 20 perces edzés alatt 38 250 összehúzódás történik minden izomcsoportban, beleértve a mélyizmokat is. Ez a 20 perc egy konditermi edzés 150-szerese.

Milyen eszközökre van szükség ehhez a csodatornához, és milyen eredményeket lehet vele elérni?

A vendégek részéről semmire nincs szükség, akár a fodrász előtt is be lehet ugrani, hiszen én minden „felszerelés”-ről gondoskodom, legyen szó átöltözőruháról, törülközőről, izotóniás italról vagy az edzés utáni fehérjeturmixról. Én mindig azt mondom, hogy a határ a csillagos ég. Vendégeim különböző célokkal keresnek fel engem, izmosodás, fogyás, formálódás, állóképesség javítása, tartásjavítás, életmódváltás, vagy csupán kikapcsolódni szeretnének. Én és a gépem erre mindre megoldás lehetünk, az izmok megerősödésével sokkal vitálisabb, mozgékonyabb és boldog életet lehet élni.

Az InfraShape is egy olyan szó, mint a Speedfitness, ami lassan de biztosan betüremkedik a szóhasználatba. A gyorstornák kecsegtetnek gyors eredménnyel is, de ez az elsődleges cél, vagy más is a javukra írható?

– Gyors átalakulás nem létezik, ez nem plasztikai sebészet, de az izzadással töltött idő sokkal rövidebb, például 50 perc az Infrashape Horizontalban, és megszabadulhatunk 2000 kalóriától. Kiemelném bőrfiatalító hatását, erősíti az immunrendszert, gyorsítja az anyagcserét, és segít megszabadulni a narancsbőrtől, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A hosszú ideig tartó gyakorlatok során a test a glükóz helyett zsírt használ fel energiaforrásként. Ez csökkenti a tejsav szintjét, ami a fáradtságérzetet okozza, csökkenti a stresszt és a szorongást, mivel a mozgás során endorfin termelődik. Az infrafénynek köszönhetően ez a testedzés után is tovább működik, az izmok tovább égetik a zsírsejteket.

Miért javallottak ezek a módszerek, és kik vehetik igénybe, csak fiatal, életerős egyének?

Elsősorban azt emelném ki, hogy olyan izmokat is megdolgoz, amelyeket mással nem tudnánk. Javítja a sérült ideg-izom kapcsolatot egy sérülés után. Az Infrashape készülékkel az edzés erős túlsúllyal küzdőknek vagy teljesen kezdőknek is biztonságos, hiszen a fekvő biciklin való testmozgás tehermentesíti a gerincet, így elkerülhető a hátsérülés. Mivel nincs terhelés az inakra és az ízületekre, az edzés személyre szabottan történik, így minden korosztálynak javallott, tizennyolc év felett.

Milyen tervekkel vág neki a munkának?

Minden mozogni és egészséges életre vágyót tárt karokkal várok stúdiómban. Közös munkánk eredménye garantált, ha elszánt és kitartó az egyén.  A célhoz vezető út nem lesz könnyű, sehol sem az, de minden esetben segítségére vagyok a fogyni és erősödni akaróknak, elsődleges célom, hogy segítsek, az eredmények láttán pedig én is elégedett vagyok. Öröm, ha látom egy-egy ember átalakulását és ezzel a jobb közérzetét is, az egészségéről nem is beszélve.

Hogyan látja a jövőt lelki szemei előtt?

– A terveim között elsősorban szakmai képzettségem további csiszolása szerepel, folyamatosan járok olyan továbbképzésekre, amik segítenek lépést tartani a modern tornamódszerek világával. A Prosperitati Alapítványnak köszönhetően elindultam azon az úton, amin mindig is szerettem volna járni, hogy vállalkozóként a saját álmomat teljesítve segíthessek másoknak.
Ági csodamódszereihez is kell kitartás és számtalan izzadtságcsepp, de nem is tudnánk értékelni az elért eredményt, ha csak az ölünkbe hullana. Nem ígér sem több tíz kilós fogyást egyik napról a másikra, sem izomkötegeket, de határozott és kedves irányításával sokat tehetünk jobb közérzetünk, szebb küllemünk, de elsősorban egészségünk érdekében.

Szerző: 
Magyar Szó, Jenei Klementina