Egyedülálló kapacitás, bővülő termékskála

maronka_attila1.jpg

Mezőgazdasági gépek, alkatrészek, kapcsolható eszközök- Bell Impex Kft., Kishegyes

Mezőgazdasági gépek, alkatrészek és kapcsolható eszközök gyártásával foglalkozik a kishegyesi Bell Impex Kft. Az 1993-ban alakult családi vállalkozás jelenleg több mint ötven géptípust gyárt, kimagasló eredményeket mutathat fel a teljes balkáni piacon. Maronka Attila cégvezetőt kérdeztük:

  •     A vállalkozás a Prosperitati Alapítvány három pályázati körében is eredményesen igényelt, illetve nyert el különböző eszközöket. Melyek ezek és milyen módon segítik a Bell Impex működését?

A pályázati támogatásnak köszönhetően az első körben vásároltunk egy forgóasztalos sörétező gépet, amely vállalkozásunkban elősegíti a festés- előkészítést. Alapfeltétele a minőségi termékek legyártásának, az esztétikus és a precíz munka lehetővétételének. Továbbá mindez megkönnyíti a termék- skálánk gyors legyártását, kibővítését is.

A második körben sikeresen megpályáztuk az 1000 tonnás forgó kovács hengerművet, amellyel egyedülálló módon tudjuk elkészíteni az ekevasakat, valamint minden olyan terméket, amely a nyugati piacon is megállja a helyét és egy előrehaladott technológiával, a legújabb trendeket követve tudja javítani a minőséget. Egyedülállóak vagyunk Szerbia területén ezzel a géppel, a vajdasági és a közép- szerbiai régióban nincs ilyen kapacitású kovács hengermű, amely hasonló alkatrészeket tudna produkálni. A harmadik körben eredményesen pályáztunk egy tehergépjármű megvételére, amely a gyors anyagleszállítást, az anyagbeszerzést és a termékeink pontos időre való leszállítását teszi lehetővé. Mindhárom gép, amelyet megnyertünk új munkaerő- igényt teremtett, ezt be is töltöttük. További foglalkoztatott személyek kerültek a vállalkozásba. Nőtt a termelékenység, a kapacitás, egyszóval csakis pozitívumokat tudok kiemelni.

  •     Milyen gépeket gyárt a cég, hol van jelen, a piacot illetően?

A Bell Impex Kft. mezőgazdasági gépek, alkatrészek és kapcsolható eszközök gyártásával foglalkozik. Több mint ötven géptípust gyártunk, leginkább a balkáni piacra, Horvátország, Szlovénia, Bosznia- Hercegovina, Montenegró, Macedónia, Koszovó és a közép- szerbiai régió számára. Évi négyszáz gép kerül ki a gyárcsarnokból.

A Prosperitati Alapítvány támogatásának elnyerése által, az új gépek üzembehelyezésével a foglalkoztatottak száma tizenegy főre nőtt. Kis csapatunk igyekszik eleget tenni az egyre növekvő piaci igényeknek, ötvözni a nyugati minőséget a hazai jól bevált termékekkel.

  •     Milyen irányú fejlesztéseket terveznek a cégben?

Elsődleges szándékunk, hogy a közeljövőben kialakítunk egy új telephelyet, ugyanis a jelenlegit kinőtte a vállalkozás kapacitása. Úgy vélem, ezzel további lendületet, hatékonyságot szavatolunk, hosszútávú biztos helyet teremtünk a fejlődéshez- hallottuk Maronka Attilától.

2018. január 10.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT