,,Döntő szempont volt a barátságos, falusi környezet”

11_1.jpg

Barát Izabella, Hajdújárás- Házvásárlás

Barát Viktor és Barát Izabella Hajdújáráson leltek új otthonra a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának köszönhetően. Előtte Palicson éltek a szülőkkel közös telken. Sokáig tartott az új ház felújítása, de megérte, augusztus óta a tágas, komfortos kertes házban élnek, nyugodt, hangulatos környezetben nevelik gyermeküket. Elmondásuk szerint szeretnének még fejleszteni a házon és további pályázáson is gondolkodnak. Minderről Izabella részletesen mesélt:

  •     Hogyan került sor a pályázásra és miért éppen Hajdújárásra esett a választás?

Jogos a kérdés, hiszen a férjem palicsi, jómagam pedig szabadkai vagyok. Hirtelen döntöttünk a házvásárlás mellett. Régóta szerettünk volna különköltözni a szülőktől és a pályázati határidő előtt egy hónappal értesültünk a házvételi lehetőségről. Mondanom sem kell, gyors cselekvés következett.

    Ami a település kiválasztását illeti, döntő szerepe volt a falusi környezetnek, a kertes, nagy udvarral rendelkező ház megtalálásának. Kell a hely a juhaink számára, ugyanis állattenyésztéssel is foglalkozunk.

  •     Segített- e valaki a pályázásban?

Ahogyan említettem, kevés időnk volt, jobbnak láttuk igénybe venni egy szakavatott pályázatíró cég szolgálatait.

  •     Mikor költöztek be új otthonukba és hogyan néz ki a ház, a telek?

Ez év augusztusában költöztünk Hajdújárásra, az új házba.

    A telekhez tartozik udvar, ház és további különböző melléképületeket szeretnénk majd építeni mindehhez. A lakóépületben található konyha és ebédlő egyben, továbbá nappali szoba, fürdőszoba, hálószoba, megvan minden, amire szükségünk van egyelőre.

  •     Hogyan érzik magukat az új otthonukban és a településen?

    Belaktuk a házat, Hajdújárás pedig nagyon barátságos település. Egyből feltaláltuk magunkat az új, falusias környezetben. A kislányunk is nagyon szeret az új helyen.

  •     Mivel foglalkoznak, illetve milyen fejlesztési terveik vannak?

    Jómagam munkaviszonyban vagyok, egy varrodában dolgozom. A férjem, Viktor jelenleg nincs állásban, de ahogy említettem is, állattenyésztéssel foglalkozunk, továbbá van egy traktorunk, amely segítségével szintén végez különböző fölmunkákat. Szakmáját tekintve pedig asztalos, így a jövőben, akár a famegmunkálás területén is belevághatunk valamilyen vállalkozásba.

Egyelőre azonban az állattartás az a tevékenység, amelyben folyamatos fejlesztést tervezünk. Továbbá a ház bővítése is aktuális volna. Amennyiben lesznek ilyen jellegű pályázatok, biztosan résztveszünk bennük- hallottuk a hajdújárási Barát Izabellától.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT