Díjazták a palicsi Villa Elizabetet és a hajdújárási Hedera Éttermet

ssss.jpg

Átadták a magyarországi Utazó Magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait Budapesten. A legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták.

Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón elmondta, nagy öröm, hogy a magazin a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Emlékeztetett, a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar kisvállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Észrevettük, hogy a magyarságot csak úgy tudjuk megtartani a szülőföldjén, hogy ha kedvező gazdasági lehetőségeket teremtünk, illetve segítünk ezeknek a gazdasági klímának a megteremtésében és a magyar kormány a saját eszközeivel gazdaságfejlesztési programokat indított el, először a Vajdaságban, utána Kárpátalján, Erdélyben, Felvidéken és Horvátországban illetve Szlovéniában és a Muravidéken. Elsősorban a magyar kisvállalkozókat kívánjuk támogatni, családi vállalkozókat. Azokat, akik magyar embereket foglalkoztatnak, mert látjuk azt, hogy a magyar vállalkozók döntően 92%-ban magyar embereket foglalkoztatnak.”

Bódi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese arról beszélt: a verseny is azt mutatja, hogy a turizmusért tett erőfeszítések a nehéz körülmények ellenére is sikeresek. A szakma az új kihívások ellenére jobban és többet teljesít, az emberek pedig utazni akarnak.

Bódi Ivett, vezérigazgató-helyettes, Magyar Turisztikai Ügynökség: „Az utazási szokások változnak, új igények, új elvárások jelennek meg a fogyasztók és az utazók fejében. Ma már mást akarnak, máshogyan akarják az utazók és az élmény alapú utazás soha nem volt még ennyire fontos, mint ma.”

Az ügynökség két vajdasági turisztikai szolgáltatót is díjazott. Az év vajdasági magyar szálláshelyét a palicsi Villa Elizabet, míg az év vajdasági magyar éttermének járó díját a hajdújárási Hedera Étterem érdemelte ki.

 

Szerző: 
Pannon RTV