Connect + Grow - üzleti fórum Palicson

2023-09-07connectgrowpalicsuzletiforum3.jpg

Kétnapos üzleti konferenciát tartanak Palicson a Prosperitati Alapítvány szervezésében. A Connect + Grow üzleti fórumon a résztvevő vállalkozók tíz előadót hallgathatnak meg.

Tudás, tapasztalatszerzés, felkészülés az üzleti élet kihívásaira, a legnagyobb vállalkozónak is pluszt jelentő konferencia - ezt szerette volna elérni az üzleti fórumot szervező Prosperitati Alapítvány. Több mint 200 vállalkozás volt jelen a fórum első napján.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Nem csak a nagyoknak szól, nem csak a tudásról szól, hanem maga a konferencia egy megmutatkozási lehetőség sok mindenkinek. Plusz tartalmakat biztosítva, kikapcsolódást és szórakozást biztosítva a résztvevőknek."

A Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete régóta dédelgetett álma vált valóra ezzel a konferenciával - mondta Tóth Tamás, az egyesület elnöke. Az üzleti fórumon a vállalkozói közösség a tudás mellett tapasztalatot cserélhet és kapcsolatokat építhet - tette hozzá.

„Ami tegnap még álom volt, az ma valóság, az elkövetkező két nap pedig lehetőség. Egy lehetőség a vállalkozók számára, hogy tapasztalt, sok mindent megélt, sikeres, nagy életművel rendelkező előadóktól, vállalkozóktól tudjanak tanulni, praktikákat, pozitív, negatív tapasztalatokat megosztani, amelyeket már hétfőtől vállalkozásaikban is alkalmazni tudnak."

A Vajdasági Magyar Szövetség 2015-ben megalkotta a vajdasági gazdaságfejlesztési tervet, melynek köszönhetően létrejött a Prosperitati Alapítvány. Ez nem csak a vállalkozóknak vagy a mezőgazdasági termelőknek jelentett előnyt, hanem a munkavállalóknak is - hangsúlyozta beszédében dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke.

„A Prosperitati Alapítvány egyetlenegy botrány nélkül az elmúlt hét évben végrehajtotta ezt a programot, amelynek több mint 14 ezer kedvezményezettje lett Vajdaság-szerte, amelynek köszönhetően elmondható az, hogy nincs egyetlenegy olyan magyarok által is lakott települése a Vajdaság Autonóm Tartománynak, amelynek területén legalább egy Prosperitati-nyertes vállalkozó, cég vagy mezőgazdasági termelő ne lenne."

2010. május 20-a döntő pillanat volt a magyar nemzetpolitika életében, ekkor fogadta el a magyar kormány a kettős állampolgárságról szóló törvényt, ezzel a magyar nemzetet békésen, határok megváltoztatása nélkül egységbe tudták kovácsolni - mondta Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikai államtitkár.

„A magyar a nemzet az elmúlt évek munkájának köszönhetően szinte teljesen egységes, és ezt az egységet úgy tudtuk megteremteni, hogy nem kellett határokat megváltoztatni, nem kellett a szülőföldjüket elhagyni, hanem mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy mind törvényi szinten, mind pedig gazdasági szinten a lakosságot, a magyar embereket meg tudjuk védeni, a magyar emberek érdekeit tudjuk szolgálni."

A vállalkozói konferencia pénteken további üzleti tartalmú előadásokkal folytatódik.

Szerző: 
Pannon RTV