A Bata Kft. új műhelyrészét adták át Oromhegyesen

2019-11-07-prosperitati-bataatado2.jpg

Átadták a Bata Kft. új, 240 négyzetméteres műhelyrészét, egy 2000 négyzetméteres raktárrészt és 20 modern szerelvényt.

Ezeket az oromhegyesi cég a Prosperitati Alapítvány nagyberuházási támogatásának köszönhetően valósíthatta meg. A 400 millió dinár összköltségű befektetéshez a magyar állam 140 millióval járult hozzá.

Több mint húszéves múltra tekint vissza az oromhegyesi Bata Kft., amely az áruszállítás mellett mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök kereskedésével is foglalkozik. A vállalat a Prosperitati Alapítvány nagyberuházási támogatásának köszönhetően az utóbbi időszakban több fejlesztést is megvalósított. A 400 millió dinár összköltségű befektetéshez a magyar állam 140 millióval járult hozzá. Egy 240 méteres műhelyrészt, valamint egy 2000 négyzetméteres raktárrészt építettek, és 20 modern szerelvényt vásároltak.

Bata Imre, résztulajdonos, Bata Kft.: „Az előzőekben felsorolt tevékenységek végzéséhez több mint 200 kollégát foglalkoztatunk, és minden erőnkkel igyekszünk olyan munkakörülményeket teremteni, amellyel elősegítjük szülőföldön maradásukat. Célunk egy olyan közösség létrehozásának elősegítése, amelyben növekedhet a foglalkoztatók és a vállalkozók száma, akik méltón képviselik a vajdasági magyarokat határon innen és túl.”

Kiss-Parciu Péter, Magyarország határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a program sikeressége a helyi magyar közösség által megfogalmazott reális igényeken alapul: „A magyar kormány szempontjából ez a program nemzetpolitikai értelemben és külgazdasági értelemben is rendkívül fontos programnak tekinthető. Ezen a programon keresztül erősítjük a vajdasági vállalkozásokat egyrészt, erősítjük a Magyarországról érkező befektetések révén azokat a befektetéseket is, amelyekbe be tudnak kapcsolódni magyarországi vállalkozások is, ezáltal exportpiacot teremtünk a részükre, megerősítjük őket.”

Az elmúlt években nem múlt el vásár, amelyen a Bata Kft. ne mutatkozott volna be, ez pedig nem csak a cég, hanem az egész közösség bemutatása - fogalmazott Pásztor István, a VMSZ elnöke az átadón: „Azon túlmenően mindannyiunk bemutatása és annak a készségnek, képességnek a felmutatása, amire ők, illetve rajtuk keresztül mi képesek vagyunk. Ugyanis, ha úgy tetszik az, ami itt Oromhegyesen történik, az levetíthető miránk, mindannyiunkra.”

A VMSZ elnöke bejelentette, hogy jelenleg már a nyolcadik pályázati kört készítik elő.

Szerző: 
Pannon RTV
Típus: 
Hír