,,Bácskossuthfalva lett az új otthonunk”

k2.jpg

Vízi Kristóf, Bácskossuthfalva – Házvásárlás

A pacséri Vízi Kristóf és kishegyesi jegyese élettársi kapcsolatban élnek, a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának nyerteseiként Bácskossutfalván találtak rá új, közös otthonukra. Örömmel és folyamatosan szépítgetik, igyekeznek belakni a tágas házat, terveik között szerepel a családalapítás. Mindketten munkaviszonyban vannak, de a megvásárolt telek adottságaiból kifolyólag szeretnének állattartással is foglalkozni. A házvásárlásról, a bácskossutfalvi mindennapokról Kristóf mesélt készségesen:

  •     Milyen megfontolásból vásároltak házat éppen Bácskossuthfalván?

Élettársi kapcsolatban élünk a jegyesemmel, előzőleg is az egyik nagyszülő házában laktunk együtt, Pacséron. Értelemszerűen szerettünk volna saját otthont.

Jómagam tősgyökeres pacséri vagyok, a társam kishegyesi. Én ugye a Bácskossuthfalvával szomszédos településen laktam, sok itteni ismerősöm és barátom volt már előzőleg is, az élettársam az iskolai tanulmányai folytán szintén sok itteni ismertséggel rendelkezett. Rá is találtunk itt a megfelelő házra. Továbbá azért esett Bácskossuthfalvára a választásunk, mert úgy ítéltük meg, hogy ez a hely, nagyobb település lévén több lehetőséggel is szolgál, nagyobb itt a közösség.

    Az előző tulajdonos, akitől a házat vettük külföldön él már jó ideje, bérbe adta időnként az épületet. Volt rajta mit javítgatni, de alapvetően jó állapotban lévő házat vásároltunk.

    Karácsonykor volt egy éve, hogy a Prosperitati Alapítvány támogatása által vásárolt házban élünk és örömmel szépítgetjük.

  •     Hogyan néz ki az épület, a telek és hogyan élnek új otthonukban?

Szerencsére olyan épületre találtunk, amelyben sok helység van, két fürdőszobás is. Nyilvánvalóan egyelőre így ketten még nem tudjuk betölteni, nem használjuk ki az egész házat, de a jövőbeni tervek között szerepel a családalapítás. Reménykedünk abban, hogy idővel be tudjuk majd népesíteni a házat.

    A telken a kert nem túl nagyméretű, ugyanis olyan házat vásároltunk, ahol  hizlalda létesítéséhez megfelelő, állattenyésztésre szolgáló gazdasági épületek vannak. Ezeket is megpróbáljuk a lehetőségeinkhez mérten felhasználni, állatokat tartani. Az udvar sem túl nagy, a meglévő kertben pedig a társam virágai kaptak helyet.

Ami a mindennapokat illeti, mindketten munkaviszonyban vagyunk, az élettársam a kereskedelemben dolgozik, jómagam pedig a pacséri malomban vagyok állásban.

  •     Segített valaki a pályázás során és szeretnének- e pályázni egyéb dologra is a közeljövőben?

Megpróbáltuk mi magunk elkészíteni a pályázati dokumentációt, de rájöttünk, hogy nem nagyon megy, nincs nagy tapasztalatunk az ilyesmiben, ezért rábíztuk magunkat egy, mindezzel szakszerűen foglalkozó személy segítségére.

    Beszéltünk már róla, hogy esetleg pályáznánk a közeljövőben. Az otthonunk, a megvásárolt épület, telek adottságaiból kifolyólag opciónak számít az állattartás, állattenyésztés is - hallottuk a bácskossuthfalvi Vízi Kristóftól.

Szerző: 
Jó Reggelt Vajdaság, LMT