Átadták a Goodwill Pharma ipari komplexumot Szabadkán

2019-11-22-prosperitati-goodwillatado9.jpg

A vajdasági magyar gazdaságfejlesztési program keretében megvalósult beruházás teljes értéke 4,7 millió euró, ebből 1,4 milliót biztosított a magyar kormány.

A Goodwill Pharma gyógyszervállalat 16 éve van jelen a szerbiai piacon. Az ipari komplexum kiépítését 2017-ben kezdték el. A Prosperitati Alapítvány által támogatott gyárban gyógyszereket és étrend-kiegészítőket gyártanak majd.

Tamás Zoltán, ügyvezető, Goodwill Pharma, Szerbia: „Jelenleg 200 alkalmazottunk van. A Goodwill Pharma Szerbia pedig 10 millió eurós forgalmával és a Goodwill Pharma Magyarország cégcsoporttal együttvéve a jövő évi tervezett ár bevételünk 40 millió euró is lehet.”

A vajdasági magyar vállalkozások új világokba is be tudnak törni - hangsúlyozta beszédében Magyar Levente. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese hangsúlyozta, teljes erőbedobással folytatódik a gazdaságfejlesztési program Vajdaságban: „A Prosperitati Alapítvány által bonyolított gazdaságfejlesztési programnak nincs vége 2019-ben. Azt tudom önöknek ígérni, hogy amíg lesz nemzeti kormány Magyarországon és amíg ezzel párhuzamosan lesz életképes vállalkozói közösség Vajdaságban addig ezt a programot mi folytatjuk.”

Az elmúlt négy évben több mint 45 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaptunk a Magyar Kormánytól - mondta Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hangsúlyozta, ennek köszönthetően 300 millió euró értékű fejlesztés indult el Vajdaságban: „Azt gondolom, hogy teljesen normális és teljesen természetes, hogy ha földolgozóipari kapacitásokat fejlesztünk, a fémiparban, a faiparban haladunk előre, ha egyéb más termelési ágazatokban is jelen vagyunk. Azonban a gyógyszergyártásban ilyen markánsan megjelenni azt gondolom, hogy ez igazán komoly teljesítmény. Egy gyöngyszeme ennek a fejlesztési folyamatnak.”

Ez a program nemcsak a vajdasági magyaroknak jó, hanem Szerbiának is - tette hozzá Pásztor István. Szavai szerint, a Goodwill Pharma vállalatnak köszönhetően az ország gyógyszerkiviteli kapacitásai jelentős mértékben növekednek majd.

Szerző: 
Pannon RTV
Típus: 
Hír