Akik előhozzák a legszebb arcodat

rtdytfy6t.png

Késve érkezem az interjúra, de a muzslyai Damjanovity Tímea és a horgosi Malatenszki Dávid most is barátságosan, megértő mosollyal fogad.

 
A rugalmasságukat és a kedvességüket már korábban megtapasztalhattam, munka közben is pozitív kisugárzás jellemzi a szerelmespárt.

A fiatalok egy másfél éves szabadkai vállalkozás elindítói, mely a Pixels-Photography & Makeup nevet viseli. Két teljesen eltérő területen folytatták a tanulmányaikat, de közös szenvedélyük lett a fotózás, Tímea pedig időközben profi sminkessé vált, aki a Strandszépén is megcsillogtathatta tehetségét.

— A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium elvégzése után Németországban három évig biológiát tanultam, melyet hamarosan folytatni fogok Szegeden. Körülbelül tíz évvel ezelőtt kezdtem el hobbiszinten fotózni a Nikon D3200-as gépemmel, és három évvel ezelőtt, amikor megismerkedtünk Dáviddal, őt is belevittem a fotózás világába. Tavaly sikeres elbírálásban részesültünk a Prosperitati startuppályázatán, így el tudtuk indítani a vállalkozásunkat. Tavaly Szegeden töltöttünk két hónapot, és ott jött az ötlet, hogy a fotózás mellé adhatnánk egy pluszszolgáltatást, mint a smink. Szabadkán hat tanfolyamot végeztem el Rideg Líviánál, illetve még kettőt Budapesten. Az egyszerű ötletből szenvedély lett, nagyon szeretem ezt csinálni. Alkalmi, nappali, menyasszonyi smink szerepel a repertoáromban, ezenkívül divatfotózásra is kapok meghívást, de valójában mindenféle sminket szívesen készítek.

Dávid számítógép-elektrotechnikus szakon fejezte be a középiskolai tanulmányait, majd a Szabadkai Műszaki Főiskola elvégzése után immár négy éve programozóként dolgozik a városban. Elmondása szerint a rengeteg utazás vezette őket a fotózáshoz és a videózáshoz, több képzésen is részt vettek, hogy tökéletesítsék a tudásukat.

— Házassági évfordulókat, keresztelőket, rendezvényeket, eladó házakat, rockegyütteseket fotóztunk, néhány esküvői fotózáson is túl vagyunk, illetve drónfelvételeket készítünk. Mivel ezt másodállásban végezzük, és én bejárok dolgozni a munkahelyemre, az utómunkálatokat Timi végzi, és valójában ez a fotózás legnehezebb része.

A vállalkozásnak nem volt szüksége reklámra, hiszen szájról szájra terjedt a páros rátermettségének híre. A fiatalok tele vannak tervekkel, várják a felkéréseket, az érdeklődők pedig megtekinthetik néhány munkájukat a Pixels – Photography & Makeup Facebook-oldalán.

 

Szerző: 
Hét Nap, Bíró Tímea
Típus: 
Interjú