500 sikeres péterrévei pályázat a Prosperitati Alapítványnál

31-03-2022-fishandfood_5.jpg

A Fish&Food halárusító és halfeldolgozó üzemegység telephelyén frissen fagyasztott, csomagolt és késztermékeket egyaránt készítenek. A Prosperitati Alapítvány pályázatának köszönhetően a cég egy hűtőházzal újul meg az idén.

A Fish&Food Kft. 2013-ben alakult, a halüzem azonban 2020 óta látja el friss haláruval a vajdasági lakosokat. Prémium haltermékeiket a kor igényei szerint készítik, kínálatuk nem csak a kiskereskedelmi szektor szereplői számára jelent kiváló választást, a vendéglátók is megtalálhatják szükségleteiket.

Dávid Elvira másfél éve dolgozik az üzletben: „A ponty, pisztráng, süllő, harcsa, busa, vannak tengeri halaink is és azok is nem fagyasztva jönnek, hanem frissen. Hetente kétszer kapjuk a friss árut.”

A cég igazgatója, Szabó Árpád elmondta, a vállalkozás számára fontos a folyamatos minőségi termékfejlesztés, idén 80 millió dinár értékű beruházásra kerül sor.

„Ezek a támogatások nagyon segítik a munkánkat. Mi többek között pályáztunk szállítóeszközökre is, amit szintén megkaptunk, amire szintén nagyon szükségünk volt. Most pedig egy hűtőházra pályáztunk, mivel raktároznunk is kell, van raktárunk bérelve, de hát szeretnénk saját raktárat, ahol szintén pozitív lett az elbírálás.”

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, minden családi vállalkozás fontos, a Fish&Food Kft. közepes léptékű fejlesztést valósított meg, egy dinamikusan fejlődő piacot szolgál ki. Mivel nem csak a kereskedelem, hanem a feldolgozás is része a folyamatnak, több embernek tud megmaradást biztosítani a szülőföldön.

„Péterréve, mint egy relatív kis közösség, nagyon aktívan vett részt a pályázatainkon, mintegy 500 sikeres pályázat van Péterrévéről és 5,5 milliónyi euró értékben valósítottak meg projekteket, ami azt gondolom, hogy hatalmas előrelépés. Ha ekkora léptekben szeretnénk fejlődni, akkor április 3-án a hármas győzelmét kell biztosítanunk. Legyünk ott mindannyian!”

A halüzem igazgatója elmondta, jövőbeli tervek között szerepel új üzletek nyitása is, hiszen friss termékeikre egyre nagyobb igény mutatkozik Vajdaság-szerte.

Szerző: 
Pannon RTV