14 ezer nyertes pályázat a Prosperitatinál

2022-01-12-prosperitati1.jpg

A több mint 16 ezer pályázatból több mint 14 ezer pályázat került ki nyertesként a Prosperitati Alapítvány pályázatinak eddigi kiírásai közül.

Házvásárlás, gazdaságfejlesztés, vállalkozásindítás és fejlesztés - ezeket is segítette az alapítvány az elmúlt időszakban. A ludasi Nagy Gabrielláék számára nagy segítség volt a Prosperitati Alapítvány által meghirdetett házvásárlási pályázat. „2017 év végén adtuk át a pályázatot, 2018 elején hozták meg a döntést nagy örömünkre, hogy sikerült a pályázat, és hogy a házvásárlásunkat támogatják. Az összeg 1 millió 200 ezer dinár volt, 10 ezer euró körüli érték. Ez nagy segítségünkre volt erre a házvásárlásra.”

A szintén ludasi Kovács Gábor 2018-ban pályázott traktorvásárlási támogatásra: „Nagyon nagy lendületet adott ez a lehetőség a kisebb gazdaságoknak is, mint amivel mi is vergődünk. A Foton 504-es, 50 lóerős traktor volt a mi pályázati igényünk, és nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy az 1 millió 740 ezer dináros értéknek több mint kétharmadát a Prosperitati Alapítvány biztosította számunkra.”

A Prosperitati Alapítvány minden vajdasági magyar számára kapaszkodót nyújtott és nyújt most is - mondta Szubjektív című műsorunkban Juhász Bálint:
„- Összességében több mint 16 ezren pályáztak, több mint 16 ezer pályázat érkezett be és ebből valamivel több mint 14 ezer nyertes pályázó van. Összességében elmondhatjuk, hogy több mint 350 millió eurónyi beruházás valósult meg, ebből nagyjából több mint 173 millió eurónyi támogatás került kihelyezésre.
- Ez lottó nyereménynek is sok lenne.
- Azt gondolom, hogy több lottó nyereménynek is együttesen sok lenne.”

Amennyiben olyan kormánya lesz Magyarországnak, és amennyiben a Vajdasági Magyar Szövetség olyan politikai erőt képvisel itt Vajdaságban, mint amilyet képviselt eddig, azaz egy nemzeti és határon túli kérdésekre nyitott kormány és egy erős politikai érdekérvényesítéssel bíró Vajdasági Magyar Szövetség, akkor biztosan lesz folytatása a programnak - hangsúlyozta az ügyvezető.

 

Szerző: 
Pannon RTV